Vineri, 29 martie 2024 - 5:25:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cu pensionari ploieşteni, pe litoralul bulgăresc


26 septembrie 2017

În perioada 21-24 septembrie, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Ploieşti a organizat un mini-sejur în staţiunea ”Nisipurile de Aur” – perla litoralului bulgăresc - cea mai populara statiune din ţara vecină - care isi are pe drept cuvânt denumirea provenita de la finetea si frumusetea nisipului plajelor sale.

Aflata la doar 15 km de Albena si circa 18 km de Varna, statiunea se desfasoara pe teritoriul parcului national “Nisipurile de Aur”, ingrijit cu multa atentie de ecologisti.

Denumirea "Nisipurile de Aur" din limba română este traducerea din limba bulgara a "Zlatni Piasaci", statiune care in engleza este denumita "Golden Sands".

Numele statiunii  provine dintr-o veche legenda a locului care spune ca, in urma cu foarte multi ani, niste pirati ar fi ingropat aici o mare comoara pe faleza Marii Negre la nord de orasul Varna, iar natura s-a razbunat pe pirati transformind aurul intr-un nisip splendid.



Este o statiune magnifică, cea mai mare de pe coasta Mării Negre de Nord, cu dealuri bogat împădurite, plaje alb-aurii şi mare albastră limpede.

Aici există o mulţime de apă minerale celebre şi vechi izvoare, care au un debit de 150 m / sec şi erau cunoscute deja din antichitate. Staţiunea are o plajă lungă de 3,5 km. şi până la 100 m lăţime. Temperatura medie a aerului în vara este 27-30 grade, iar temperatura apei este de 25-28 grade.

Intr-una din zile, s-a vizitat Catedrala in oraşul Varna - şi staţiunea Nessebar, declarat monument istoric de catre UNESCO, dezvoltat pe locul unei vechi asezari trace – Mesambria. Cândva Nessebar-ul a fost o insulă, legată apoi de continent printr-un drum artificial de circa 100m 
Este o statiune incantatoare, o bijuterie pe malul marii. Stradute inguste, case albe din piatra si lemn, faleze inalte, restaurante pescaresti, cafenele cochete, toate te imbie si iti promit o vacanta romantica si inedita.

Statiunea Nessebar este situata la 5 km sud  de Sunny Beach – cea mai luxoasă staţiune a litoralului bulgăresc - si la 100 km de Varna.Este una dintre cele mai apreciate statiuni ale litoralului bulgaresc, pe timpul verii fiind plina de turisti straini.

Marturii ale istoriei orasului se gasesc peste tot: ruinele zidurilor cetatii cu porti din secolele III – IV, bisericile vechi, baia turceasca, moara de vant sau cele 60 de case din perioada Renascerii. De-a lungul timpului, din cauza asezarii sale geografice, orasul s-a aflat sub dominatia grecilor, a Imperiului Roman, a Imperiului Bizantin si, mai tarziu, a Imperiului Otoman.  
Plaja din Nessebar este una dintre cele mai bune de pe litoralul bulgaresc, avand nisipul fin si fiind destul de mare pentru intrega capacitate de cazare a statiunii. In statiune sunt doua plaje principale: una situata in partea de nord a orasului vechi, spre Sunny Beach, iar cealaltă in partea de sud.

Posibilitatile de cazare in Nessebar sunt multiple, de la case si vile situate in orasul vechi, la hoteluri luxoase de 4 stele, in zona noua a statiunii. Cele din urma, care sunt construite in general langa plaja, au piscine, centre SPA, sali de fitness, locuri de joaca pentru copii. In functie de buget, va puteti caza si in cele cateva hoteluri de trei si doua stele, care ofera conditii si servicii decente.

Cei peste 60 de seniori ploieşteni, în frunte cu dl.Stefan Pascu, preşedintele CARP Ploieşti, s-au bucurat de un mini-sejur minunat, temperatura aerului fiind cuprinsă între 21 şi 23 de grade, iar apa mării surprinzător de plăcută, astfel încît o baie marină a fost o încântare.

Transportul a fost asigurat de două autocare ale firmei NILS din Ploieşti.





 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro