Marţi, 19 martie 2024 - 4:28:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O nouă disciplină în programa şcolară. Ce vor învăţa elevii la „Nutriţie”


17 noiembrie 2017

Preşcolarii şi elevii din clicul primar şi cel gimnazial de învăţământ ar putea avea în programa şcolară disciplina „Nutriţie şi educaţie nutriţională”. Potrivit Hotnews.ro, aceasta ar urma să fie pe lista celor opţionale.

Proiectul de lege, iniţiat de PSD şi susţinut de deputaţi şi senatori de la toate partidele politice, urmează să fie votat în parlament.

„Se introduce în curriculum naţional pentru învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial, disciplina „Nutriţie şi educaţie nutriţională”, precum şi condiţiile ce trebuie îndeplinite de personalul didactic pentru disciplina de nutriţie şi educaţie nutriţională se aprobă prin ordin comun al Ministerului Educaţiei Naţionale şi al Ministerului Sănătăţii”, este modificarea legislativă propusă de parlamentari.

În expunerea de motive sunt citate mai multe studii care arată o creştere îngrijorătoare a numărului copiilor obezi în România. „Un studiu efectuat în anul 2009 a arătat că 25% dintre adulţii obezi au fost supraponderali în copilărie.

Alte studii arată că supraponderabilitatea apărută la copii înainte de vârsta de 8 ani se asociază cu obezitatea mai severă la adult. (…) OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) apreciază că există 250 de milioane de obezi în lume, din care se estimează că 22 de milioane sunt copii cu vârsta mai mică de 5 ani.

În România, conform unui studiu efectuat în partea de vest a ţării, la copiii între 3 luni şi 16 ani, s-au identificat 14,7% copii obezi, frecvenţa obezităţii fiind uşor crescută la fetele de vârstă şcolară”, se arată în expunerea de motive.

În România, 3 din 10 copii şi adolescenţi sunt supraponderali şi 8% dintre ei sunt obezi. România ocupă locul al treilea în Europa în ceea ce priveşte obezitatea infantilă, mai arată datele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Potrivit medicilor, citaţi de gandul.info, obezitatea nu apare la copii din cauza genelor, ci, mai degrabă, din cauza lipsei de responsabilitate şi de atenţie a părinţilor şi a nevoii de atenţie a copiilor. Specialiştii susţin că aceştia din urmă nu mai beneficiază de suportul emoţional necesar la vârstele fragede, ceea ce îi determină să caute aceste nevoi în mâncare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro