Joi, 18 aprilie 2024 - 6:57:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cum locuiesc săracii într-unul din cele mai bogate oraşe ale lumii


23 februarie 2013

Săracii din Hong Kong, fie că sunt şomeri, vârstnici sau angajaţi prost plătiţi, locuiesc în condiţii asemăntoare bateriilor de găini, în mahalale insalubre, potrivit Daily Mail.

Camere de 4 pe 7 picioare (1,21 pe 2,13 metri) servesc drept bucatarie, dormitor, sufragerie şi depozit.

Fotografiate de sus, aceste apartamente sunt atât de mici şi înghesuite încât este dificil să distingi detaliile. Paturi supraetajate acoperă zona pentru gătit, mâncarea este depozitată în fiecare colţişor, iar locuitorii spaţiului îşi ating genunchii şi umerii în timp ce vorbesc.

Societatea pentru Organizarea Comunităţii, din China, a produs seria de fotografii ameţitoare de mai sus, ca parte a unei campanii care îşi propune să atragă atenţia asupra acestui mod de a trăi, potrivit visualnews.com.

Cu o suprafaţă de 1.104 kilometri pătraţi şi şapte milioane de locuitori, Hong Kong este una dintre zonele cu cea mai mare densitate a populaţiei din lume.

Chiriile sunt extrem de mari în oraş - 90 de dolari pe picior pătrat (aproximativ 80 de euro pe metru pătrat) pe lună, iar listele de aşteptare pentru locuinţe sociale sunt foarte lungi, aşa că mulţi oameni sunt forţaţi să locuiască în apartamente mai mici decât o sală de baie obişnuită.

Sursa foto: Daily Mail.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro