Marţi, 19 martie 2024 - 7:26:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


„Te iubeşte, mama!”, proiectul care uneşte familiile


22 decembrie 2013

Europarlamentarii Daciana Sârbu, Corina Creţu şi Ciprian Tănăsescu au participat, la Ploieşti, la lansarea proiectului „Te iubeşte, mama!”, un program pilot menit să păstreze legătura în familiile în care părinţii, în special mamele, muncesc în străinătate, iar copiii rămân acasă în grija bunicilor sau a altor rude. Evenimentul a fost moderat de Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, care a promis sprijinul instituţiei pe care o conduce în implementarea proiectului în toate comunele din judeţ.

Programul iniţiat de Silvia Dumitrache, preşedinta Asociaţiei Femeilor Române din Italia a fost bine primit de comunitatea românească din străinătate şi tot mai multe persoane aflate la muncă în străinătate apelează la ajutorul internetului pentru a ţine legătura cu copiii rămaşi acasă. Programul se desfăşoară cu sprijinul bibliotecilor publice, iar în România au aderat la proiect şi reprezentanţii programului Biblionet.

Europarlamentarul Daciana Sârbu a declarat că problema copiilor care trăiesc fără părinţi pentru că aceştia sunt plecaţi la muncă în străinătate nu este doar una a României, ci una europeană, ea arătând că legislaţia în acest domeniu ar trebui îmbunătăţită în ceea ce priveşte condiţiile de muncă şi crearea posibilităţii ca cei care muncesc în alte state să îşi poată aduce copiii alături de ei.

Statisticile arată că aproximativ şase milioane de români muncesc în străinătate, dintre aceştia aproximativ trei milioane lucrează în Europa. În Italia muncesc aproximativ 1,8 milioane de români, 58.000 de firma din peninsulă având capital românesc.

La evenimentul desfăşurat în Sala Unirii din Palarul Culturii au participat şi deputatul Mihai Sturzu, preşedintele TSD, Fabioara Ionescu, administratorul public al judeţului, consilierul judeţean Ludmila Sfârloagă, precum şi numeroşi primari din Prahova.

După prezentarea proiectului "Te iubeşte, mama!", europarlamentarii au plecat cu daruri la copii din Centrul Cireşarii, micuţii de aici primindu-i pe oaspeţi cu un program artistic.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro