Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 3:00:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sistemul de apărare antirachetă de la Deveselu va deveni activ pe 18 decembrie


4 decembrie 2015

Sistemul de apărare antirachetă de la Deveselu va deveni activ pe 18 decembrie, a declarat miercuri, la Washington, pentru Radio România Actualităţi (RRA), John Heffern, adjunct al asistentului pentru afaceri europene al secretarului de stat american.

John Heffern a participat, miercuri, la Biblioteca Congresului Statelor Unite, la o recepţie dedicată Zilei Naţionale a României.

Activarea sistemului de apărare antirachetă de la Deveselu la 18 decembrie „demonstrează foarte, foarte puternic o bună guvernare, transparenţă şi lupta anticorupţie”, a declarat el.

„Am fost foarte entuziasmat să văd ce se s-a întâmplat la Bucureşti în ultimele două luni. Secretarul de stat (John) Kerry a calificat angajamentul României pentru o bună guvernare drept un model pentru alte ţări”, a adăugat oficialul american.

Întrebat despre situaţia de securitate din regiune, el a atras atenţia că există „provocări de peste tot”.

„Dinspre Est avem, desigur, probleme cu agresiunea Rusiei în Ucraina, avem probleme în Sud, de asemenea. Din perspectiva poziţionării sale geografice şi a angajamentului politic, România este importantă pentru noi, pentru a putea face faţă acestor provocări”, a adăugat John Heffern


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro