Vineri, 29 martie 2024 - 2:51:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mai multe cluburi şi discoteci, amendate de ISU cu peste 200.000 lei


10 noiembrie 2015

Pompierii au dat amenzi de peste 200.000 lei pentru nereguli constatate în urma unor controale făcute, săptămâna trecută, în cluburi şi discoteci din Constanţa, cele mai frecvente deficienţe fiind lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu şi cele privind organizarea apărării împotriva incendiilor.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea" al judeţului Constanţa au anunţat, luni, printr-un comunicat de presă, că, în perioada 5-8 noiembrie, au fost făcute 23 de verificări inopinate la "unităţile de alimentaţie publică cu aflux mare de public pe timpul nopţii" din municipiul Constanţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Toate acţiunile de control au avut loc în cooperare cu efective ale inspectoratelor judeţene de Poliţie şi de Jandarmi Constanţa, iar dintre acestea 21 au fost efectuate pe timpul nopţii şi doar două pe timpul zilei", se precizează în comunicat.

Dintre acestea, la nouă unităţi s-a finalizat acţiunea de control, la şase acţiunea este în curs de finalizare, întrucât la momentul controlului administratorii nu au putut prezenta toate documentele solicitate, iar la opt unităţi de alimentaţie publică acţiunea de control nu s-a putut desfăşura întrucât obiectivul era închis pentru public.

În urma verificărilor, au fost constatate 36 de deficienţe, pentru care s-au aplicat sancţiuni constând în avertismente şi amenzi ce însumează aproximativ 215.000 de lei.

"Cele mai frecvente deficienţe constatate în timpul acţiunilor de control au fost lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, deficienţe privind organizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor, respectiv deficienţe privind existenţa şi funcţionalitatea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor", se mai arată în comunicat.

Reprezentanţii ISU "Dobrogea" au precizat că activităţile de verificare şi reverificare vor continua şi în perioada următoare.

Controale de acest tip au fost declanşate în întreaga ţară după tragedia de la clubul Colectiv din Bucureşti.

Numărul persoanelor decedate în urma incendiului din 30 octombrie din clubul Colectiv a ajuns, luni, la 46.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro