Joi, 28 martie 2024 - 6:45:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Romanii ies din nou în stradă, solidari cu "eleva cu tricolor" din Covasna


22 martie 2013

În cel puţin zece oraşe din ţară sunt anunţate, pentru mâine, adunări spontane în semn de solidaritate cu Sabina Elena, elevă din Covasna care a ajuns subiect de discuţie pentru că a purtat o bentiţă tricolor în clasă.

Invitaţiile de participare la astfel de” mişcări de solidarizare” au apărut, mai întâi, pe reţelele de socializare. Pentru vineri, 22 martie, sunt anunţate adunări la Alba Iulia, Arad, Bistriţa, Bucureşti, Braşov, Cluj Napoca, Piteşti, Ploieşti şi Târgu Mureş, dar şi în Chişinău, scrie evz.ro.

Pe pagina ei de Facebook, elevă din Covasna a postat în această dimineaţă o nouă fotografie, în care poartă o bentiţă asemănătoare celei care i-a adus” probleme”.

” Vă mulţumesc din suflet pentru susţinere, sper că v-am făcut mândri că sunteţi romani, să nu uităm un lucru: împreună suntem cei mai buni!”, scrie Sabina Elena în dreptul fotografiei.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna afirma că situaţia creată la Liceul "Korosi Csoma Sandor" din oraşul Covasna este una singulară, iar elevii implicaţi în incidente nu vor fi sancţionaţi, relatează MEDIAFAX.

Într-un comunicat de presă postat, joi, pe site-ul ISJ Covasna, reprezentanţii inspectoratului resping "orice manifestări cu caracter etnic" şi afirma că una dintre politicile educaţionale cele mai importante este aceea de "a promova un mediu educaţional european în care să primeze toleranta, respectul faţă de sine şi faţă de ceilalţi, promovarea inter- şi multiculturalităţii, respectul faţă de însemnele naţionale ale României".

La Ploieşti manifestarea va avea loc în faţa Palatului Administrativ, va începe la ora 16.00 şi au conformat participarea peste cinci sute de ploieşteni.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro