Joi, 28 martie 2024 - 4:38:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Astăzi este Ziua Românilor de Pretutindeni


29 mai 2016

"Ca român, care a trăit timp îndelungat în diaspora, ştiu cât de important este ca românii de pretutindeni să se implice în dezvoltarea ţării ca parteneri strategici şi, mai presus de toate, ei trebuie să fie mereu conectaţi, să fie uniţi şi să înţeleagă faptul că sunt o forţă pentru România", a transmis Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, într-un mesaj cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni.

"Sărbătoarea Zilei Românilor de Pretutindeni este un bun prilej de a le ura La mulţi ani tuturor românilor care trăiesc în afara graniţelor. Este important să menţinem puternică legătura între cei care au rămas acasă şi aceia dintre noi care au trecut graniţele sau peste care graniţele au trecut. Îmi doresc ca acest mesaj să ajungă în comunităţile noastre de peste hotare, în acelaşi mod în care îmi doresc ca iniţiativele noastre, care vin în sprijinul românilor din străinătate, să fie cunoscute în comunităţile româneşti din lumea întreagă", a spus Stoenescu.

"Fiecare dintre noi este un ambasador al României şi avem foarte multe exemple de români care ne fac cinste în lume. Cultura, istoria, limba română, simbolurile naţionale, tradiţiile autentice ale poporului nostru rămân valorile fundamentale ce ne unesc, indiferent de continentul pe care ne aflăm. Misiunea noastră este, în continuare, aceea de a răspunde aşteptărilor românilor şi de a-i sprijini să rămână în legătură cu ţara. Doresc să încurajez, pe această cale, implicarea şi susţinerea românilor de pretutindeni, astfel încât să valorificăm experienţa acestora, potenţialul lor economic şi creativ", a subliniat ministrul.

Ziua Românilor de Pretutindeni este sărbătorită din 2015 în ultima duminică a lunii mai.

Sursa: Agerpres


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro