Marţi, 19 martie 2024 - 11:03:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


România e ţara din UE în care mor cei mai mulţi copii şi cheltuie cel mai puţin pentru educaţie


10 iulie 2017

Un raport realizat de Institutul Naţional de Statistică (INS) arată că România este ţara membră a Uniunii Europene care are, de departe, cea mai mare rată de mortalitate infantilă şi cheltuie cel mai puţin pentru educaţia şi sănătatea populaţiei.

Potrivit studiului „România în Uniunea Europeană”, în 2016, România a a depăşit cu puţin Croaţia după produsul intern brut pe locuitor la paritatea puterii de cumpărare, indicatorul-cheie după care se măsoară nivelul real de dezvoltare al naţiunilor şi a ajuns la 59% din media UE, potrivit Hotnews.ro.

Datele culese de INS mai precizează şi că România a ajuns la un nivel al PIB-ului pe locuitor la paritatea puterii de cumpărare de 17.200 de euro, faţă de 17.100 de euro în cazul Croaţiei şi 13.900 de euro în cazul Bulgariei, cele două ţări pe care le depăşeşte.

Însă România rămâne pe ultimul loc în UE în ceea ce priveşte mortalitatea infantilă, cu 7,6 decese la 1.000 de născuţi vii, o rată de două ori mai mare faţă de medie UE, de 3,6 la 1.000 de născuţi. După România, în clasament urmează Bulgaria (6,6) şi Malta (5,8).

România mai este şi ţara care cheltuie cel mai puţin pentru sănătate. La acest capitol, ţara noastră este depăşită de Letonia şi Estonia.

În ceea ce priveşte banii alocaţi pentru educaţie, România ocupă penultimul loc şi este depăşită de Cehia şi Ungaria. Tot pe penultimul loc suntem şi în ceea ce priveşte cercetarea. Depăşim la acest capitol doar Cipru. Ţara noastră alocă 0,49% din PIB, în timp ce media europeană este de 2,03%.

Acelaşi studiu făcut de INS mai arată că România este al noulea poluator din UE, cu emisii de 117,81 milioane de tone echivalent CO2 de gaze cu efect de seră în 2015.

Cei mai mari poluatori europeni au fost, în 2015, Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia, Polonia, Spania, Olanda şi Cehia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro