Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 3:28:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Evaluare cu succes a tinerilor de la Atelierul de Brutarie, in cadrul Scolii de Meserii CONCORDIA


5 martie 2024



Odată cu începutul anului şcolar 2023-2024, Pakmaya România susţine formarea tinerilor proveniţi din medii defavorizate pentru specializarea BRUTAR în cadrul Scolii de Meserii CONCORDIA, prin care 33 de tineri, 5 înscrişi la Şcoala de Meserii şi 28 proveniţi din parteneriatele cu liceele de profil locale, beneficiază de sesiuni de formare teoretică şi practică în domeniul brutăriei, un sprijin important către pregătirea tinerilor către o viaţă independentă şi autonomă.

De la tehnici de frământare şi modelare a aluatului până la secretele perfectării coacerii, tinerii pasionaţi de arta brutăriei au fost iniţiaţi într-o gamă largă de competenţe şi cunoştinţe esenţiale.

Recent tinerii au încheiat prima parte a pregătirii lor, fiind supuşi unei evaluări detaliate.

Rezultatele au fost extrem de încurajatoare, reflectând progresele semnificative realizate de către participanţi în timpul acestor săptămâni intense de învăţare şi practică. Aceştia au demonstrat nu numai pricepere în manipularea ingredientelor şi a ustensilelor, dar şi o înţelegere profundă a proceselor chimice şi tehnice implicate în producţia de produse de brutărie de înaltă calitate.

„Suntem extrem de încântaţi de evoluţia şi de angajamentul tinerilor. Ei demonstrează nu doar un interes profund pentru arta brutăriei, dar şi un potenţial incredibil. Ne bucurăm mult că modelăm vieţi cu ajutorul aluatului”, a declarat Nicolae Petrache, maistru brutar la Şcoala de Meserii Concordia.

„Aceşti tineri sunt dedicaţi să-şi perfecţioneze abilităţile şi să-şi urmeze pasiunea pentru brutărie şi patiserie, iar rezultatele evaluării intermediare sunt o recunoaştere a eforturilor lor constante” a spus şi Mariana Oprişan, maistru patiser.

“În întâlnirile de lucru cu echipa multidisciplinară, pe planurile de intervenţie personalizată pentru fiecare tânăr, ni s-a confirmat încă o dată că intervenţia noastră este cheia în crearea de şanse reale pentru fiecare dintre ei, astfel încât după încheierea cursurilor să ducă o viaţă independentă şi să ocupe un loc de muncă în domeniul în care au ales să se formeze. Este un efort susţinut şi ne bucurăm că Pakmaya România este alături de noi în acest demers” a declarat Ramona Vasiloae – Năstăsache, Director Şcoala de Meserii Concordia.

EDU-CAMPUS CONCORDIA, prin Şcoala de Meserii CONCORDIA, organizează cursuri cu o durată de 9 luni, pentru meseriile de brutar, bucătar, ospătar şi horticultor. 40 de tineri defavorizaţi social pot avea, astfel, acces gratuit la educaţie de calitate. La terminarea acestor cursuri absolvenţii primesc, în urma unui examen, o diplomă recunoscută de către Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC) şi Uniunea Europeană. Prin serviciul de Job Coaching, tinerii sunt sprijiniţi ulterior să îşi găsească şi un loc de muncă şi pot locui timp de maxim 2 ani într-o locuinţă socială, în funcţie de nevoia fiecărui beneficiar. În plus, în baza unor parteneriate cu liceele de profil din Prahova, fiecare atelier al şcolii de meserii găzduieşte săptămânal tineri din licee şi şcoli profesionale din Ploieşti care fac practică în atelierele Şcolii de Meserii, sub îndumarea profesorilor Concordia.

Pakmaya, unul dintre cei mai mari producători de drojdie la nivel mondial şi singurul producător din RomâniaBrandul Pakmaya este prezent astăzi în 130 de ţări.

În afară de drojdia de panificaţie, preferată de majoritatea brutarilor români, Pakmaya este un producător important de alte ingrediente şi soluţii profesionale pentru industria de panificaţie şi patiserie.  

www.pakmaya.ro  

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro