Un muzeu subacvatic va fi amenajat în curând la Constanţa, în apropierea Cazinoului. Doi scafandri pasionaţi de arheologie vor să expună ancorele şi relicvele istorice pe care le găsesc în Marea Neagră, iar planul lor este să organizeze expoziţia într-un canion, la 10 metri sub apă.
Printre rămăşiţele descoperite de-a lungul timpului de cei doi scufundători se numără şi epava unei frumoase corăbii din secolul al IV-lea. Rămăşiţele au fost găsite pe fundul Mării Negre vara trecută. Aceasta este doar una dintre sutele de comori ale Antichităţii pe care le-au descoperit cei doi prieteni. Ei s-au gândit să nu se bucure singuri de ele, ci să le expună într-un muzeu subacvatic.
„Ideea ne-a venit aşa, am tot făcut scufundări şi am văzut că zona este propice pentru aşa ceva”, a povestit Pascale Roibu pentru postul TV Digi24.
Scafandrii pasionaţi de arheologie au găsit şi locul ideal pentru muzeul subacvatic. Ei au nevoie de bani pentru muzeul subacvatic, bani care pot veni din partea unor agenţii de turism care vor să ajute proiectul deoarece care au simţit că ideea poate atrage turişti pe litoralul Mării Negre.
Scafandrii care au găsit relicvele pe fundul Mării Negre aşteaptă acum aprobarea Ministerului Culturii pentru a muta obiectele descoperite în viitorul muzeu.
Pentru început, doar cei care au brevet de scufundător vor putea vizita expoziţia. După ce vor face rost de mai mulţi bani, tinerii au de gând să angajeze profesionişti care să ducă turiştii în adâncuri.