Vineri, 29 martie 2024 - 2:14:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Poveşti de Crăciun


23 decembrie 2013

După ce Johann Strauss Ensemble şi Russel Mc Gregor au readus magia valsului vienez la Ploieşti, pe scena Casei de cultură a sindicatelor din Ploieşti a venit să ne încânte, cu obiceiuri şi datini de Crăciun, Ansamblul folcloric ”Chindia” - poate unul dintre cele mai reputate grupuri folclorice din ţară, înfiinţat cu mai bine de şase decenii în urmă (1948). Surprinzător, în faţa publicului, a apărut… ”Chindia jr” - o trupă nouă de dansatori, de la Palatul Copiilor din Ploieşti, instructor Petre Sorin. Ce s-a întâmplat, de fapt? Din surse demne de încredere am aflat că, în timpul ultimului turneu întreprins în Finlanda, în vara acestui an, un important reprezentant al Sindicatelor, care a însoţit Ansamblul, a reuşit să bage zâzanie printre dansatori, astfel că, la sosirea în ţară, conducerea CC Sindicatelor s-a văzut silită să renunţe la colaborarea cu toţi membrii grupului folcloric. Mai puţin maestrul coregraf Constantin Dogaru, care a reuşit, într-un timp record, să înjghebeze o nouă trupă, în colaborare cu Palatului Copiilor din Ploieşti. Spectacolul oferit de ”Chindia jr”, chiar dacă nu a avut virtuozitatea înaintaşilor, a impresionat totuşi prin tinereţe şi exuberanţă.
Cea mai aşteptată Poveste de Crăciun a fost, fără îndoială, cea oferită, sâmbătă seara, de celebra corală ”Ioan Cristu Danielescu” a Casei de Cultură a Sindicatelor, condusă de maestrul Valentin Gruescu. Înterpelându-l înainte de spectacol, domnia sa ne-a mărturisit: ” În seara aceasta, alături de Corala noastră îl avem, ca invitat de onoare, pe contratenorul Cezar Ouatu, alături de mai vechea noastră colaboratoare şi prietenă Alexandra Velniciuc. Mai avem însă pregătite câteva surprise, sperăm plăcute, oferite de soliştii noştri, precum şi cea a distinsului nostru coleg şi membru de onoare al Coralei, prof. Adrian Călinescu, care împreună cu copiii pe care-i pregăteşte să devină viitori membri ai Coralei, vor prezenta cele mai frumoase colinde de Crăciun. Daţi-mi voie să urez Măriei Sale Publicului Spectator, tuturor ploieştenilor, o seară minunată, sănătate, un Moş Crăciun generos şi...La mulţi ani!”
Din spectacolul care a urmat, spicuim doar câteva colinde, răsplătite cu aplauze de publicul spectator: Iată, vin colindătorii, Ici în ceastor curţi, Noi umblăm să colindăm, O, ce veste minunată!, Plecarea magilor, Le roi Doamne, Parla piu piano, A la nanita nana, Little Christmas, Candlelight, Ding dong, Dimineaţa lui Moş Crăciunu, Noel.
În finalul spectacolului, membrii Coralei, Cezar Ouatu şi Copiii lui Adi au cântat, împreună cu spectatorii, La Mulţi Ani!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro