Joi, 28 martie 2024 - 10:37:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Toţi copiii profesorilor ar putea fi scutiţi de taxe de admitere şi cazare


10 mai 2012

copiiCopiii profesorilor nu vor avea grijă taxei de admitere sau de cazare, indiferent dacă părinţii lor mai lucrează sau sunt retraşi din activitate.
Ministrul Educaţiei, Ioan Mang, a iniţiat un proiect care prevede ca şi copiii fostelor cadre didactice - care au ieşit definitiv său temporar din învăţământ - să beneficieze de scutire la plata taxelor de admitere în învăţământul superior şi a celor de cazare în cămine.
În expunerea de motive, iniţiatorii precizează că, potrivit legii, personalul didactic nu se mai afla în activitate în următoarele situaţii: a decedat, s-a pensionat sau "nu mai profesează munca de cadru didactic".


În formă în vigoare a Legii 1/2011, articolul 277 prevede: "Copiii personalului didactic în activitate sunt scutiţi de plata taxelor de înscriere la concursurile de admitere în învăţământul superior şi beneficiază de gratuitate la cazare în cămine şi internate".
Iniţiativa legislativă introdusă la Senat elimina sintagma "în activitate" din articolul 277 al legii.


Semnatarii considera că prin prevederea actuală din articolul 277 din Legea 1/2011 se creează discriminare între copiii cadrelor didactice în activitate şi cei ai cadrelor didactice care au ieşit din sistem, "temporar sau definitiv", în condiţiile în care nicio persoană nu poate să prevadă momentul în care poate intra în inactivitate.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro