Vineri, 26 aprilie 2024 - 9:24:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ce a mai rămas din clubul Bamboo


22 ianuarie 2017

Clubul Bamboo a fost distrus complet în urma incendiului care a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă. Potrivit autorităţilor, 38 de persoane au fost spitalizate, însă după câteva ore au mai rămas doar opt. Trei răniţi sunt internaţi la Spitalul Florească, trei la Pantelimon, unul la Colentina şi altul la Elias. Cel de la Elias a fost intubat, însă la scurt timp starea sa s-a îmbunătăţit şi este conştient. Cei mai mulţi dintre cei care s-au internat s-au intoxicat cu fum sau au suferit de hipotermie.

Viceprimarul Sectorului 2 spune că Bamboo nu avea autorizaţie de funcţionare. „Nu avea autorizaţie de funcţionare, nu avea autorizaţia de construire recepţionată. Au fost amendaţi anul trecut pe acest motiv, urmau să fie amendaţi din nou şi să li se suspende activitatea. Activitatea era acum suspendată avea un plan de acţiune la incendiu avizat de ISU”, a declarat viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu.



Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a venit cu câteva precizări:

„ISU BIF a eliberat în anul 2009 avizul de securitate la incendiu, în baza solicitării administratorilor clubul bucureştean la care în această dimineaţă a izbucnit un incendiu.

Până la acest moment, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov nu i s-a înaintat solicitarea în vederea eliberării autorizaţiei de securitate la incendiu, act administrativ pentru care prevederile legale dispun obţinerea acestui.

Pentru verificarea regulilor de apărare împotriva incendiilor şi asigurarea climatului de securitate pentru ocupanţi, inspectorii de prevenire au derulat controale periodice şi au aplicat sancţiuni pentru neregulile identificare, după cum urmează:

  • 25 mai 2015 – au fost aplicare 2 amenzi în cuantum de 5.500 pentru exploatarea necorespunzătoare a instalaţiei electrice şi lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu;
  • 13-20 noiembrie 2015 – au fost aplicare 2 amenzi în cuantum de 15.000 pentru exploatarea necorespunzătoare a instalaţiei electrice şi lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu;
  • Noiembrie 2016 – a fost aplicată o amendă în cuantum de 2.500 lei pentru blocarea căilor de evacuare.


Potrivit legii, funcţionarea unui obiectiv fără deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu se realizează cu răspunderea exclusivă a beneficiarului, acesta având obligaţia de a-şi obţine acest document până la finalul lunii iunie 2017.

Conform legislaţiei, H.G. nr. 915/2015, deficientele constatate nu puteau conduce la suspendarea activităţii acestui operator economic.

Pana la finalul lunii iunie a anului 2017 este termenul acordat operatorilor economici care necesită obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.”


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro