Joi, 18 august 2022 - 4:36:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Festivalul Vinului - trei zile ”ameţitoare” la Valea Călugărească


30 septembrie 2013

Timp de trei zile, în perioada 27-29 septembrie 2013 , cunoscuta localitate prahoveană Valea Călugărească, aflată pe celebrul ”Drum al Vinului”, a îmbracat  haine de sărbătoare. Aici s-a desfăşurat "Festivalul Vinului", un eveniment anual devenit deja tradiţie în rândul celor care produc licoarea lui Bachus.

 Sărbătoarea Vinului are menirea de a promova obiceiurile şi tradiţiile producătorilor autohtoni de produse specifice toamnei, precum pastramă, cârnaţi, brânzeturi, caşcavea, carne macră, kurtos, struguri,vin şi must şi mititei. Fără pic de bere ! Noutatea ediţiei din acest an a prezentat-o exponatele de miere şi… vizita unei delegaţii poloneze, din rândurile căreia am remarcat-o pe dna Elzbieta Bienkowska – ministrul Dezvoltării Regionale din Polonia şi dl. Jerzy Miller – voievodul regiunii Malopolska. Înalţii oaspeţi au fost însoţiţi aici de o importantă delegaţie pesedistă, condusă de Mircea Cosma – preşedintele CJ Prahova, alături de Codrin Ştefănescu venit de la ”centru” , alţi parlamentari prahoveni, oficialităţi judeţene şi locale, şefi de deconcentrate.

După ce au asistat la o prezentare/degustare a vinurilor locale, în sala de protocol a ICVV Valea Călugărească, ”alaiul”a pornit la o plimbare prin târgul expoziţional. Oaspeţii s-au arătat, pare-se, încântaţi de diversitatea produselor prezentate de cei 110 expozanţi, dintre care doar aproape o treime a reprezentat-o producătorii particulari de vinuri. Galant cum îl ştim, Mircea Cosma i-a dăruit dnei Bienkowska o pungă cu brânză şi caşcavea, cumpărate din târg, pe care, însă, doamna a uitat-o pe masă! ”Nu-i nimic, o delegaţie de primari prahoveni, va merge în curând în Polonia, încărcaţi cu asemenea produse !”, a spus preşedintele Cosma. Care s-a cam supărat pe subsemnatul pentru faptul că am deranjat prea mult cu blitz-ul pe fiica sa Andreea şi pe dl. Codrin Ştefănescu, care au crezut, probabil, că sunt de la Can Can !

În rest,  Valea Călugărească a fost, timp de trei zile, un loc al petrecerilor, bunei dispoziţii produse de o serie de artişti profesionişti şi amatori, care au oferit spectacole de neuitat. Pe afişele Festivalului au figurat : Fuego, Gabriel Dorobanţu, Emilia Ghinescu, Ana Maria Pătrăşcioiu, Nicu Paleru, ansamblurile de dansuri Periniţa, Strugurelul, Brâuleţul ş.a.
 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

HidroPrahova


Din aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 august 2022
Autentificare
stiriactuale.ro