Marţi, 19 martie 2024 - 6:00:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Din tractorist-rege al asfaltului/ Miliardarul care mănâncă fasole cu ceapă


6 februarie 2012

Afaceristul Dorinel Umbrărescu, supranumit Regele asfaltului, are şapte firme care se ocupa de infrastructura ţării. A plecat din satul natal în 1989 şi s-a stabilit în Bacău, unde s-a angajat ca tractorist de IAS Podu Turcului, apoi a ajuns ajutor de şef de coloană la autDorinel_Umbrarescuobaza IRTA din localitate.

A debutat în afaceri după 1990 când, cu 28.000 de mărci împrumutate de la un prieten medic, şi-a cumpărat două camioane, cu care a început să facă transport internaţional. Apoi, şi-a mărit parcul auto iar, în 1993, a participat la prima licitaţie pentru contracte de infrastructură în ţară. Banii însă nu i-au luat minţile. În apropiere de Adjud, Vrancea, Dorinel Umbrarescu şi-a construit un palat, evaluat la 25 de milioane de euro, şi peste 20 de vile, în care îşi cazează angajaţii. Afaceristul este şi proprietarul primului spital privat din ţară şi unicul din mediul rural, cel din Podu Turcului, care are peste 200 de paturi. În două decenii, Dorinel Umbrărescu a reuşit să adune o avere estimată la peste 350 de milioane de euro. Pentru toată agoniseala, acesta spune că nu a făcut vacanţe în străinătate şi nu a aruncat cu banii.

"Sunt un om obişnuit şi singura mea avere este familia. Lucrez de la ora 4 dimineaţa până la 11 noaptea şi nu am timp de distracţii sau de hobby-uri. Am o Toyota cu peste 235.000 de kilometri la bord, iar deseori mănânc fasole cu ceapă, din plăcere. Şi pe şantier, când angajaţii mei îmi oferă fasole şi ceapă, nu mă dau în lături. Mănânc de sting!", a spus Umbrărescu.

Omul de afaceri are un elicopter, Eurocopter 135, cu patru locuri, pe care îl foloseşte ca să ajungă la şantierele din ţară. Pe soţia să nu a plimbat-o nici măcar un metru cu aparatul de zbor, fiindcă nu-şi vede capul de treburi. Elicopterul a fost cumpărat la preţul de aproximativ patru milioane de dolari şi îi este maşină de serviciu, pentru că doar aşa poate ajunge rapid pe şantier.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro