Închideți
Marţi, 19 noiembrie 2019 - 2:23:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Din tractorist-rege al asfaltului/ Miliardarul care mănâncă fasole cu ceapă


6 februarie 2012

Afaceristul Dorinel Umbrărescu, supranumit Regele asfaltului, are şapte firme care se ocupa de infrastructura ţării. A plecat din satul natal în 1989 şi s-a stabilit în Bacău, unde s-a angajat ca tractorist de IAS Podu Turcului, apoi a ajuns ajutor de şef de coloană la autDorinel_Umbrarescuobaza IRTA din localitate.

A debutat în afaceri după 1990 când, cu 28.000 de mărci împrumutate de la un prieten medic, şi-a cumpărat două camioane, cu care a început să facă transport internaţional. Apoi, şi-a mărit parcul auto iar, în 1993, a participat la prima licitaţie pentru contracte de infrastructură în ţară. Banii însă nu i-au luat minţile. În apropiere de Adjud, Vrancea, Dorinel Umbrarescu şi-a construit un palat, evaluat la 25 de milioane de euro, şi peste 20 de vile, în care îşi cazează angajaţii. Afaceristul este şi proprietarul primului spital privat din ţară şi unicul din mediul rural, cel din Podu Turcului, care are peste 200 de paturi. În două decenii, Dorinel Umbrărescu a reuşit să adune o avere estimată la peste 350 de milioane de euro. Pentru toată agoniseala, acesta spune că nu a făcut vacanţe în străinătate şi nu a aruncat cu banii.

"Sunt un om obişnuit şi singura mea avere este familia. Lucrez de la ora 4 dimineaţa până la 11 noaptea şi nu am timp de distracţii sau de hobby-uri. Am o Toyota cu peste 235.000 de kilometri la bord, iar deseori mănânc fasole cu ceapă, din plăcere. Şi pe şantier, când angajaţii mei îmi oferă fasole şi ceapă, nu mă dau în lături. Mănânc de sting!", a spus Umbrărescu.

Omul de afaceri are un elicopter, Eurocopter 135, cu patru locuri, pe care îl foloseşte ca să ajungă la şantierele din ţară. Pe soţia să nu a plimbat-o nici măcar un metru cu aparatul de zbor, fiindcă nu-şi vede capul de treburi. Elicopterul a fost cumpărat la preţul de aproximativ patru milioane de dolari şi îi este maşină de serviciu, pentru că doar aşa poate ajunge rapid pe şantier.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(103 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateComentarii:

 
avatar batrinu +2  

Un om admirabil : Intr-adevar , elicopterul il foloseste ca masina de serviciu ! Se turna asfalt in Vrancea, de catre firma lui, si de doua ori pe zi, survola lucrarea si ateriza in cea mai apropiata parcare de masini, sa inspecteze lucrarea.AM VAZUT CU OCHII MEI, PENTRU CA STAU IN ZONA.Mai rar asa oameni !!!

(6 februarie 2012 16:07:11)

 
avatar dan +1  

Frumoasa poveste(de adormit copiii),dar acest om obisnuit pe langa cine a stat pt.a face banii astia si cum 'i-a strans'?!! Saracutul,cum haleste el fasole cu ceapa si cum a strans cateva sute de milioane pt. ca nu a fost in vacante(ca si Videanu,pt ca nu bea si nu fumeaza);mi se rupe inima de mila lui! Asta care a scris asa ceva cat de prosti ne crede?!!!!

(6 februarie 2012 11:14:00)


Servicii medicale de calitate la standarde europene

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 noiembrie 2019
Autentificare
stiriactuale.ro