Joi, 9 iulie 2020 - 5:52:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Proiect de lege în România: Sucurile cu zahăr, interzise copiilor


2 noiembrie 2016

Parlamentarul Gheorghe Udrişte a iniţiat un proiect de lege prin care li se interzice copiilor sub 16 ani să cumpere sucuri care conţin zahăr. Acesta mai cere şi ca pe sticle să fie avertismente, ca în cazul pachetelor de ţigări. De asemenea, lege mai cere şi o taxă suplimentară, care să crească preţul acestor produse.

„Aplicarea pe recipienţi care conţin asemenea băuturi a unor anunţuri de avertizare în sensul că, de exemplu, zahărul dăunează grav sănătăţii. În sensul că nu este permis copiilor sub 16 ani”, a declarat iniţiatorul legii, Gheorghe Udrişte, pentru Digi24. Proiectul va fi dezbătut, cel mai probabil, de către viitorii parlamentari, anul viitor.

Şi alţi parlamentari au iniţiat proiecte prin care spun că vor să-i protejeze pe copii. Deputatul Horia Cristian, de exemplu, a propus un proiect de lege prin care toţi cei care se vor naşte după 1 ianuarie 2017 să nu poată cumpăra produse de tutun niciodată.

În prezent, potrivit legii, produsele de tutun se pot cumpăra doar de cei care au peste 18 ani, însă deputatul vrea ca niciunul dintre cei care se nasc începând cu anul viitor să aibă dreptul de a cumpăra ţigări nici după împlinirea vârstei majoratului.

„Fumatul şi consumul de tutun sub orice formă reprezintă un risc clar şi indiscutabil asupra sănătăţii umane. Fumatul determină îmbolnăvire, suferinţă şi moarte şi având costuri care depăşesc orice profit generat de industria de tutun.

Nu există niciun aspect al vieţii umane care să fie îmbunătăţit de sau prin consumul de tutun, cu excepţia profitului companiilor producătoare de tutun.

Fumatul nu este un drept al omului recunoscut explicit de societatea umană modernă”, se arată în expunerea de motive a proietului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(335 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 9 iulie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro