Joi, 25 aprilie 2024 - 2:57:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


România rămâne în top zece consumatori mondiali de vin


1 aprilie 2013

România rămâne în top zece consumatori de vin la nivel mondial, din punct de vedere al consumului fiscalizat, care se ridică la 22-24 de litri pe cap de locuitor, a declarat , pentru Agerpres, Cătălin Păduraru, reprezentantul României la Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului (OIV), la deschiderea Târgului Internaţional de Vinuri Goodwine.

 

“Nivelul pieţei este de circa 500 de milioane de euro, cu un trend ascendent, cu toate că, în prezent, piaţa vinurilor premium şi superpremium este uşor inhibată. În prezent, putem spune că există un trend de consum şi producere a vinurilor seci”, a spus Cătălin Păduraru.

Producători de referinţă în industria vinicolă românească, dar şi nou intraţi în industria vinului, au fost prezenţi, în perioada 29-31 martie 2013, la cea de a IX-a ediţie a Târgului Internaţional de Vinuri Goodwine.

Cei peste 100 de expozanţi şi subexpozanţi, producători români, importatori, distribuitori şi companii din domenii conexe, au adus în faţa vizitatorilor peste 1.000 de vinuri, din care câteva sute sunt prezentate în premieră vizitatorilor.

Iubitorii de vin au putut  degusta vinuri atât din România, dar şi din Franţa, Italia, Chile, Africa de Sud, Argentina, Liban, Spania, Noua Zeelandă, Bulgaria, Republica Moldova.

Pe durata târgului, au avut  loc şi lansări de noi vinuri ale unor producători români medaliaţi la concursurile internaţionale. Astfel, SERVE a lansat trei vinuri din gama Terra Romana, iar Casa de vinuri Cotnari a prezentat, în premieră, un Chardonnay şi un Roze din gama Nec Plus Ultra.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro