Marţi, 22 septembrie 2020 - 11:53:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Sute de familii din judeţul Brăila vor primi roabe şi lopeţi să-şi deszăpezească gospodăriile


19 ianuarie 2017

Ninsorile abundente din ultimele zile au afectat sute de familii din sud-estul ţării. Habitat for Humanity România şi Kaufland România, cu sprijinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, acţionează pentru a ajuta 350 de familii din judeţul Brăila, unul dintre cele mai afectate, cu kituri pentru deszăpezirea gospodăriilor şi cu alimente de strictă necesitate.

350 de familii din comuna Movila Miresii din judeţul Brăila primesc roabe şi lopeţi pentru deszăpezirea locuinţelor, dar şi alimente neperisabile de strică necesitate, respectiv apă, ulei, conserve, mălai, orez, paste, Acţiunea face parte din proiectul “Consolidăm comunităţi”, derulat de asociaţia Habitat for Humanity România şi Kaufland România şi este sprijinită de DSU şi autorităţile locale. “Venim în completarea sprijinului oferit de autorităţi, cu kituri de intervenţie pentru înlăturarea zăpezii din perimetrul gospodăriilor.

Îi responsabilizăm pe oameni să se ajute singuri şi eliminăm în acest fel şi pericolul ca în eventualitatea unei topiri rapide apa rezultată să afecteze pereţii locuinţelor”, a declarat Gabriel Pascal, Director de Programe Habitat for Humanity România. Habitat for Humanity este organizaţie non-profit prezentă în 70 de ţări cu misiunea de a eradica locuirea sărăcăcioasă.

De 20 de ani în România, organizaţia Habitat for Humanity România construieşte, reabilitează, oferă consultanţă, suport tehnic şi derulează programe de eficienţă energetică şi de prevenţie şi răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Din 2005, a iniţiat programul Prevenţie şi Răspuns la Dezastre (Disaster Risk Reduction and Response (DRRR), cu scopul de a reduce riscurile de dezastre în comunitate, prin analiza şi combaterea riscurilor la care sunt supuse familiile din comunităţile vulnerabile.

Habitat for Humanity România, prin ‘Statutul de Utilitate Publică’ obţinut în 2008, poate prelua parte din responsabilităţile autorităţilor publice în probleme de răspuns la dezastre legate de prevenţie şi reconstrucţie. Prin programul Disaster Risk Reduction and Response, Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 50,000 de persoane din zece judeţe.
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(343 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Ganea_Primar

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Servicii medicale de calitate la standarde europene

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 septembrie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro