Vineri, 19 aprilie 2024 - 4:33:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Straniul caz al timişoreanului amendat în Vaslui, deşi nu a fost niciodată acolo


6 mai 2017

Pe 10 aprilie, Ionuţ Marius Oprea din Timişoara a primit prin poştă un plic de la Poliţia Rutieră din Huşi, judeţul Vaslui, cu un proces verbal în care i se aduce la cunoştinţă că în data de 30 martie s-a aflat în judeţul Vaslui şi „a condus un vehicul cu tracţiune animală Huşi 043 sub influenţa băuturilor alcoolice, fapt dovedit cu aparatul etiloltest Drager, la poziţia 390 rezultatul fiind de 1,41 ml alcool pur în aerul expirat”.

Tot atunci, Ionuţ Marius Oprea a mai aflat că poliţiştii rutieri Huşi i-au aplicat o amendă de 1.305 lei.

Însă bărbatul nu a fost nicioată în judeţul Vaslui.

Când a sunat la Poliţia din Vaslui i s-a comunicat că amenda nu poate fi anulată decât dacă este contestată la instanţa din judeţul Vaslui, unde s-a constatat contravenţia, relatează adevarul.ro.

Din fericire, verificările dispuse de conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui au arătat că greşeala îi aparţine poliţistului din cadrul Biroului Rutier Huşi care a întocmit procesul verbal de contravenţie.

Acesta a surprins într-adevăr un bărbat ce conducea o căruţă în stare avansată de ebrietate, iar numele şi data de naştere erau asemănătoare cu cele ale bărbatului din Timişoara.

L-a oprit şi l-a legitimat pe căruţaş, însă acesta a declarat că nu are buletinul la el, aşa că i-a spus poliţistului numele şi data naşterii. Agentul Adrian Luigi a verificat informaţiie furnizate de căruţaş în baza de date a Poliţiei şi l-a găsit pe Ionuţ Oprea din judeţul Timiş. L-a întrebat ce caută în zonă, iar căruţaşul a răspuns sincer că a venit să-şi viziteze sora, mai notează sursa citată.

Convins că în faţa sa se află Oprea Ionuţ din Timişoara şi nu Oprea Ionuţ din judeţul Vaslui, agentul rutier a întocmit procesul verbal în care i-a aplicat bărbatului din Timişoara o amendă de 1.305 lei pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu tracţiune animală în stare de ebrietate.

Acum, poliţistul este cercetat penal pentru neglijenţă în serviciu. Iar căruţaşul băut va fi sancţionat în baza înregistrărilor surprinse de aparatul radar şi a testării cu etilotestul realizată pe 30 martie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro