Joi, 18 aprilie 2024 - 10:28:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Filme româneşti nominalizate la Premiile Cesar


30 ianuarie 2012

cesar_2012Cinematografia ne oferă din nou motive de mândrie, două filme realizate de cineaşti de origine română fiind selectate printre cele mai bune pelicule din 2011. "La source des femmes", de Radu Mihăileanu, şi "My Little Princess", de Eva Ionesco au fost nominalizate oficial la premiile Cesar.

Filmul regizat de Mihăileanu a avut premiera la ediţia trecută a Festivalului de la Cannes şi prezintă povestea unui grup de femei arabe, dintr-un sat uitat de lume din Turcia, care hotărăsc să facă o grevă a sexului din cauza condiţiilor grele de trai la care sunt supuse de soţi. Comedia "La source de femme"s a intrat în competiţie la două categorii: cea mai bună actriţă în rol principal pentru prestaţia Leilei Bekhti şi cele mai bune costume pentru creaţiile Vioricăi Petrovici.

Filmul Evei Ionescu, "My Little Princess" este inspirat din viaţa tumultoasă a regizoarei, care a devenit, la doar 11 ani, cel mai tânăr model într-un pictorial nud din Playboy. Pelicula va concura pentru cel mai bun film de debut şi cele mai bune costume. Cea de-a 37-a gală de decernare a premiilor Cesar va avea loc la Thâtre du Châtelet din Paris, pe 24 februarie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro