Vineri, 29 martie 2024 - 12:52:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Imigranţii care ajung în România vor primi bani mai mulţi. Sumele cresc şi de zece ori


15 octombrie 2015

Guvernul a aprobat, miercuri, un proiect de lege prin care se instituie cadrul legal pentru majorarea sumei acordate unui solicitant de azil, pentru sezonul cald cheltuielile lunare fiind estimate la 1.117 lei, iar pentru sezonul rece la 1.185 lei, aceste valori urmând să fie aprobate ulterior. Astfel, sumele plătite de stat pentru hrană au crescut de aproape trei ori, iar cele acordate pentru "alte cheltuieli" au crescut de 10 ori.

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul străinilor, propunere legislativă care ”va contribui la consolidarea juridică a drepturilor solicitanţilor de azil, la creşterea gradului de integrare a beneficiarilor de protecţie internaţională în societatea românească şi, pe de altă parte, la prevenirea cazurilor asociate fenomenelor negative specifice migraţiei ilegale, se arată într-un comunicat de presă al Executivului”.

Potrivit noilor reglementări, se instituie cadrul legal pentru majorarea sumei acordate de statul român unui solicitant de azil lipsit de mijloace materiale de întreţinere. Pe baza unor date comunicate de Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii (ICCV), a fost stabilit un set de valori necesare pentru cheltuielile lunare (hrană, îmbrăcăminte, cazare), pentru un solicitant de azil, adult. Astfel, pentru sezonul cald, cheltuielile lunare totale sunt estimate la 1.117 de lei, iar pentru sezonul rece la 1.185 de lei. Aceste valori vor fi aprobate ulterior printr-un alt act normativ.

Potrivit proiectului de lege, solicitanţii de azil ar urma să primească, lunar, câte 300 de lei pentru hrană şi 180 de lei bani de buzunar.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro