Luni, 29 aprilie 2024 - 10:08:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Când încep înscrierile în clasa pregătitoare pentru anul 2024-2025?


3 aprilie 2024

Pentru părinţii şi tutorele legal instituiţi care se pregătesc să îşi înscrie copiii în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2024 – 2025, Ministerul Educaţiei a publicat informaţii esenţiale referitoare la procesul de înscriere.

Potrivit ministrului Educaţiei, Ligia Deca, înscrierile vor fi programate în intervalul 11 aprilie - 14 mai. În acest timp, fiecare Inspectorat Şcolar va dispune de un număr telverde dedicat, unde părinţii pot apela pentru a obţine informaţiile necesare.

Procesul de înscriere este extins pentru a include şi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2024. Aceştia vor fi evaluaţi fie de unităţile de învăţământ cu nivel preşcolar, fie de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, în funcţie de caz.

Pentru a facilita înscrierea, cererile-tip pot fi completate atât online, pe un site dedicat, cât şi direct la unitatea de învăţământ dorită. Validarea dosarului complet al copilului la şcoala de opţiune este obligatorie şi trebuie realizată în termenul stabilit.

Ministerul Educaţiei asigură că fiecare copil are un loc asigurat în clasa pregătitoare, iar numărul de locuri disponibile este mai mare decât necesarul, pentru a evita situaţiile de supracrowding.

Pentru detalii suplimentare referitoare la înscrierea în clasa pregătitoare şi pentru a obţine informaţii despre cerinţele specifice şi criteriile de departajare aplicabile în cazul unui număr mare de solicitări, părinţii pot accesa paginile web ale inspectoratelor şcolare judeţene sau pot apela liniile telverde instituite la nivel local.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro