Vineri, 19 aprilie 2024 - 12:13:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Premieră printre suspecţii de corupţie: Nu ne eliberaţi, stăm în arest!


20 iunie 2015

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să înlocuiască arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul omului de afaceri Dorin Cocoş şi a fiului acestuia, Alin Cocoş, judecaţi pentru corupţie.

Însă cei doi au contestat această decizie. Însă, motivul pare a fi unul logic. Dorin şi Alin Cocoş au recunoscut faptele pe care le-au făcut în faţa anchetatorilor, ar putea primi pedepse mai mici, însă se aşteptă ca acestea să fie cu executare.

Prin urmare, pentru că perioada de arest la domiciliu se scade dintr-o eventuală pedeapsă cu închisoare, cei doi ar putea fi interesaţi să-şi petreacă o parte din timp închişi în casă şi nu după gratii. Dorin Cocoş este acuzat de trafic de influenţă şi dare de mită, iar Alin Cocoş de complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită.

Dosarul în care sunt implicaţi cei doi, „Bica 2”, a fost trimis de DNA în instanţă pe 26 februarie. Mai sunt implicaţi, printre alţii, Adriean Videanu, fost ministru al Economiei şi Alina Bica, fost şef al DIICOT.

Procurorii DNA spun că în vara anului trecut, Alina Bica a primit un teren în Snagov, judeţul Ilfov. Terenul ar fi fost primit pentru validarea unui dosar de despăgubire, din 2011.

În acea perioadă, Bica era secretar de stat şi reprezentant al Ministerului Justiţiei în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro