Vineri, 29 martie 2024 - 5:04:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


De la turat motoare, la turnat betoane! Visul împlinit de către motocicliştii de la HSBMF FOTO


16 aprilie 2018

Criticaţi şi evitaţi, adesea, pentru pasiunile lor şi stilul vestimentar, etichetaţi ca „donatori de organe“, „haoticii din trafic“ etc, câţiva motoclişti din Câmpina ne oferă, încă o dată, o lecţie despre cât greşim atunci când ne limităm la a judeca oamenii doar după aparenţe.

Dincolo de pasiunea pentru motoare, pentru hainele din piele, pletele şi tatuajele lor, muzica rock, aceste persoane sunt în viaţa de zi cu zi ingineri, IT-işti, directori de firme, agenţi de vânzări, psihologi etc, dar, mai presus de toate, OAMENI cu mult suflet. 

Un gest demn de toată admiraţia ni l-au oferit, în acest week-end, câţiva motociclişti câmpineni, din Happy Street Brotherhood MF (HSBMF), care au „uitat“ de zilele lor libere şi s-au mobilizat pentru a ajuta şi cu munca fizică la reconstrucţia unei case. Este vorba despre cea a  Mariei Radea, din Comarnic. Femeia şi-a pierdut locuinţa în decembrie 2016, în urma unui incendiu care i-a înghiţit toată munca şi agoniseala de-o viaţă. „Fioroşii“ n-au rămas indiferenţi atunci când au aflat despre situaţia femeii şi împreună cu Grupul de voluntariat „Pentru Tine!“ au „turat“ motoarele pentru a face ceva concret pentru ea şi nu doar a o compătimi. Astfel, au început cu licitaţia „Cumpără un motociclist, îndeplineşte un vis!“, acţiune în urma căreia au adunat peste 1000 de lei. Banii nu au fost mulţi, dar au fost un prim pas în achiziţia cimentului şi a altor materiale de construcţie. Odată cumpărate, Radu Ionescu a sunat mobilizarea membrilor HSBMF, iar cei care au dorit şi au putut spune prezent au muncit sâmbătă, la „făcut” betoane, la turnarea plăcii, tras la nivel şi la mutarea BCA-urilor mai aproape de şantier. Un rol important l-a avut şi Teo Delaport, reprezentant OZON Smart, care s-a implicat de la căutarea celor mai bune oferte de preţ, până la munca fizică. De data aceasta, s-au alăturat şi câţiva localnici şi rude ale Mariei Radea. Pe lângă dorinţa de a face un bine, oamenii au socializat, au glumit, şi-au refăcut forţele la o masă „câmpenească“ şi s-au bucurat de reacţia femeii, ale căror ajutoare în ridicarea noii case vin de unde se aştepta mai puţin. Primii au fost cei 26 de copii de la Şcoala Generală „B.P Hasdeu“ Câmpina, apoi, odată cu mediatizarea cazului, a început să vină sprijin financiar sau de altă natură şi de la alţi oameni de bine, pentru ca mobilizarea principală fizică, psihică şi materială să fie de la o mână de motociclişti.

„Suntem decişi să mergem până la capăt cu acest caz. Nu este deloc uşor, am alergat şi alerg cu proiectul pe la diverse firme pentru a obţine sponsorizări. Unii au dat, alţii ne-au promis. Pentru o casă luată de la O ai nevoie de multe. Acum, materialele de construcţie sunt primordiale. Noi venim cu forţă de muncă, dar şi aici aşteptăm «întăriri». O zi pe şantier face cât o săptămână la sala de forţă, doar că accesul e aici gratuit… Merită să te implici în astfel de cazuri. O faci pentru tine, înainte de toate. După o zi de muncă, o zi care ne-a epuizat fizic, bucuria de pe faţa femeii ne-a făcut să uităm de tot şi să ne gândim la ce avem de făcut săptămâna viitoare“, ne-a mărturisit Radu Ionescu.

Pentru materiale de construcţie vor ajunge alţi aproape 1000 de Euro, bani obţinuţi în cadrul Cercului de Donatori Ploieşti, din toamnă, în cadrul căruia Grupul de voluntariat „Pentru Tine!“ a pledat şi a câştigat cu şi pentru cazul Mariei Radea din Comarnic.

Cei care vor să se implice în acest caz, îl pot contacta pe Radu Ionescu, cel care se ocupă din toate punctele de vedere de acest proiect, la 0725339451.



Text: Liliana Maxim Minculescu
Foto: Teo Delaport 

 






 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro