Vineri, 29 martie 2024 - 9:04:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un român, suspectat de terorism, a fost reţinut de procurorii DIICOT


30 iunie 2017

Procurorii DIICOT au reţinut un cetăţean român, suspectat de propagandă teroristă şi de legături cu gruparea Stat Islamic (Daesh), în urma unor perchezii făcute în judeţul Argeş.

Suspectul ar fi observat şi monitorizat un obiectiv militar de pe teritoriul României şi încerca să convingă şi alţi români să se alăture grupării teroriste.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, citat de Digi24, bărbatul în vârstă de 39 de ani este într-o ”etapă avansată de autoradicalizare”, care s-ar fi produs după vizite într-un stat european, unde a aderat la o grupare apropiată Daesh.

Suspectul, zis „Ibrahim”, ar fi utilizat începând cu luna noiembrie 2016, pe o retea de socializare, mai multe conturi personale, prin intermediul cărora a postat si distribuit fotografii cu sigla gruparii teroriste Stat Islamic, precum şi înregistrari cu atacuri ale DAESH şi executii, prin decapitare şi împuşcare.

În primăvara anului 2015, bărbatul s-ar fi deplasat în zona unui obiectiv militar de pe teritoriul României, pentru a studia căile şi punctele de acces, precum şi modalitatea în care acesta este îngrădit. Este bănuit de legături cu entităţi teroriste salafiste si pro-jihadiste dintr-un stat al Uniunii Europene, care ar avea legătură cu persoanele care au revendicat atentatele teroriste de la Paris din 13 noiembrie 2015.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro