Marţi, 19 martie 2024 - 12:49:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


COTROCENI Mii de oameni scandează: Jos Băsescu!


13 ianuarie 2012

Mii de oameni scandează, la această oră (sâmbătă, 14 ianuarie, ora 01.00), în faţa Palatului Cotroceni lozinci de susţinere a lui Raed Arafat, dar şi împotriva preşedintelui Traian Băsescu. Chiar dacă protestul nu este autorizat, oameni din toată ţara se alătură manifestăriiprotest.


Bucureşti:
Oamenii au venit în marş din Piaţa Universităţii unde s-au adunat în jurul orei 18.00, pentru a-l susţine pe Raed Arafat.  Dacă la începutul manifestului împotriva preşedintelui Traian Băsescu a început cu vreo 200 de oameni, la miezul nopţii, în jur de 4000 de protestatari scandau “Jos Băsescu!”. Surse au declarat că, în jurul orei 23.00, câteva autocare au plecat din Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, chiar din faţa sediului PSD.

Timişoara:
Tot aproape de miezul nopţii, la Timişoara aproximativ 350 de persoane participă la un miting pentru susţinerea lui Raed Arafat. Numărul protestatarilor este posibil să se mărească, având în vedere situaţia din capitală. Mitingul, care se desfăşoară în Piaţa Victoriei, este neautorizat, fiind anunţat prin intermediul reţelelor de socializare. Cele 350 de persoane care participă la miting s-au adunat în jurul orei 18.30. Manifestanţii scandează "Băsescu nu uita, va veni şi vremea ta", "Jos Băsescu", "Tineri, veniţi cu noi", "Azi în Timişoara, mâine în toată ţara", în timp ce unii dintre ei au afişat foi A4 pe care scria "Pro Arafat".
Unii dintre manifestanţi au declarat presei că nu sunt de acord cu proiectul Legii sănătăţii şi cu intenţia preşedintelui Traian Băsescu de a desfiinţa SMURD. Şi nemulţumirea lor cu privire la proiectul Legii Sănătăţii nu a rămas fără răsunet, Băsescu cerând primului ministru retragerea de la dezbaterea publică a proiectul care era supus astăzi dezbaterii.
Mitingul nu este autorizat, însă este supravegheat de poliţişti şi jandarmi. Mitinguri pentru susţinerea lui Raed Arafat au loc vineri seară în Braşov, Timişoara şi Sibiu.


Nici la Braşov nu a fost linişte vineri seară, după ce mai bine de 500 de persoane s-au adunat, în jurul orei 19.00, în Piaţa Sfatului, pentru susţinerea lui Raed Arafat, într-o acţiune neautorizată, jandarmii masaţi în zonă încercând fără succes să le oprească deplasarea spre sediul Prefecturii. Mitingul de susţinere a lui Raed Arafat de la Braşov s-a încheiat, vineri seară, în jurul orei 21.00, fără incidente, după ce manifestanţii au mers, pe rând, din Piaţa Sfatului, unde se adunaseră, la sediile Prefecturii, Primăriei şi PDL Braşov, încheind acţiunea tot în Piaţa Sfatului. Pe tot traseul lor, manifestanţii au fost însoţiţi de jandarmi, care au asigurat ordinea. Ei au purtat pancarte, steaguri tricolore şi au scandat lozinci împotriva lui Traian Băsescu şi a guvernaţilor, au huiduit şi au fluierat. Cu excepţia îmbrâncelilor din Piaţa Sfatului, de la începutul mitingului, în jurul orei 19.30, când cei peste 500 de oameni care s-au adunat pentru susţinerea lui Raed Arafat au rupt cordonul de jandarmi şi au plecat spre Prefectură, acţiunea s-a desfăşurat fără alte incidente. La fel s-a întâmplat şi la Sibiu, unde mai bine de 200 de oameni au scandat împotriva lui Băsescu.

Incidente: Bărbat, ridicat de jandarmi după ce a încercat să forţeze intrarea la Palatul Cotroceni

Un bărbat a fost ridicat de jandarmi după ce a încercat să forţeze intrarea la Palatul Cotroceni, el fiind dus la secţia 17 de poliţie. Bărbatul, în vârstă de 33 de ani nu face parte din grupul de protestatari adunat la Cotroceni. El a venit dinspre Academie şi a încercat să forţeze intrarea în curtea Palatului Cotroceni. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat pentru MEDIAFAX că iniţiatorii protestului vor fi identificaţi pe baza imaginilor video şi sancţionaţi conform legii pentru organIzarea protestului. Enache a precizat că oamenii care s-au adunat în Piaţa Universităţii nu au fost conduşi la secţia de poliţie pentru că printre ei erau foarte multe persoane în vârstă şi femei. "Trebuie să asigurăm ordinea publică, nu să o tulburăm", a spus Georgian Enache.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro