Vineri, 19 aprilie 2024 - 8:20:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ce fel de ouă conţin produsele pe care le cumpărăm?


7 aprilie 2012

cos-de-cumparaturiOrganizaţia Vier Pfoten avertizează: ouă provenite de la găini ţinute în cuşti se ascund în alimentele procesate

O investigaţie extinsă a Vier Pfoten Internaţional relevă că un număr mare de dulciuri, produse de patiserie sau sosuri de pe rafturile magazinelor, conţin ouă provenite de la găini crescute în condiţii chinuitoare, în cuşti. Consumatorii care ar dori să evite aceste produse nu sunt informaţi, pentru că nicio lege nu obligă producătorul să treacă originea ouălor.

12 state membre UE încă nu s-au conformat interdicţiei de a mai comercializa ouă de la găini ţinute în cuşti neîmbunătăţite. De aceea, nu este deloc surprinzător faptul că aceste ouă obţinute ilegal se ascund sub formă de praf de ouă sau ouă lichide în produsele din magazine.

Tocmai de aceea, Fundaţia pentru protecţia animalelor lansează o nouă campanie, menită să ridice nivelul de conştientizare al consumatorilor asupra folosirii acestor ouă obţinute pe seama suferinţei animalelor. Un alt scop al campaniei este de a-i convinge pe procesatori să renunţe la ouăle provenite de la aceste găini.

De la 1 ianuarie 2012, ouăle puse la vânzare în spaţiul UE trebuie să provină de la găini crescute în cel puţin aşa numitele „cuşti îmbunătăţite”, care oferă fiecărui animal un spaţiu de 750 cm², faţă de 550 cm², cât era permis anterior.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro