Joi, 28 martie 2024 - 1:13:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Suntem campioni la boli hepatice cronice


10 aprilie 2012

ficatCele mai recente studii plasează România ca lider absolut în Uniunea Europeană la numărul persoanelor care mor anual din cauza bolilor cronice de ficat: rata mortalităţii este de 53 de persoane la suta de mii de locuitori. Hepatita cronică şi ciroza hepatică sunt printre cele mai cunoscute boli ale ficatului. În plus, în România sunt aproximativ un milion de persoane infectate cu virusul hepatitei de tip C

Ficatul este "centrala" în care se derulează mii de procese simultan, cu scopul final de a susţine funcţionarea optimă a întregului organism. El se luptă în fiecare zi cu metabolizarea excesului de grăsimi din alimentaţia noastră, cu mulţimea de E-uri pe care le "îngiţim", cu toate chimicalele ascunse în semipreparate sau chiar şi în hrana proaspătă, cu medicamentele şi alcoolul pe care le consumăm. Dar rezistă, pentru că este cel mai mare organ intern şi are o capacitate unică de autoregenerare. Până la un punct! Fiindcă leziunile repetate sau bolile cronice produc modificări ireversibile, care îi dau peste cap toate funcţiile.

Uite 3 leacuri din bătrâni, care îl ajută să se repare

Pulbere de armurariu

Se macină florile de armurariu cu râşniţa de cafea, apoi se cerne prin sita fină. Se pune într-un borcan închis ermetic şi se păstrează la temperatură redusă, maximum 5 zile. Se ia câte o linguriţă rasă de pulbere de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă câteva minute, să se topească de la sine, apoi se bea apă.

Infuzie din fructe de schizandră

2 linguriţe de fructe coapte şi uscate de schizandră se lasă la infuzat 5 minute, într-o cană (200 ml) cu apă clocotită. Se bea o infuzie pe zi.

Tinctură de anghinare

Se pun 50 g de plantă mărunţită în 250 ml alcool alimentar de 70°, se lasă 15 zile în vasul închis bine, agitând recipientul din când în când. Se strecoară şi se iau între 5 şi 15 picături de 3 ori pe zi, diluate în ceai sau apă, înainte de mesele principale.

Atenţie! Stai  culcat pe partea dreapta timp de 30 minute, după ce ai consumat oricare dintre aceste leacuri.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro