Joi, 28 martie 2024 - 11:30:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Unul dintre cele mai mari oraşe din România a rămas fără apă caldă pe termen nelimitat


4 mai 2017

Galaţiul, unul dintre cele mai mari oraşe din România, care are o populaţie de 250.000 de locuitori, a rămas fără apă caldă, după ce Primăria a oprit definitiv livrarea agentului termic din cauza pierderilor foarte mari.

Acest serviciu public a fost sistat pe termen nelimitat. Practic, locuitorii care nu au o centrală de apartament sunt forţaţi să îşi încălzează apa pe aragaz dacă nu vor să se spele cu apă rece.

Gălăţenii din cel puţin 25.000 de apartamente se regăsesc în această situaţie

Ionuţ Pucheanu, primarul municipiulu Galaţi, a declarat pentru postul de televiziune Digi24 că a sistat furnizarea apei calde din cauza pierderilor uriaşe din sistem pe care trebuia să le plătească de la bugetul local.

Potrivit acestuia, municipalitatea a înregistrat pierderi de 3,2 milioane de lei în luna aprilie în urma furnizării apei calde către populaţie, cetăţenii achitând doar 400.000 lei din cei 3,6 milioane de lei plătiţi de Primărie pe apă, notează agerpres.ro.

În municipiul Galaţi există 36.000 de apartamente încă branşate la sistemul centralizat de furnizare a apei calde menajere şi a căldurii, din care aproximativ 25.000 de apartamente sunt locuite efectiv.

Primăria a anunţat că le va oferi ajutoare în valoare de 3.000 de lei gălăţenilor cu plata întreţinerii la zi, cu venituri modeste şi fără datorii la fisc. Suma va reprezenta un ajutor pentru ca aceştia să îşi cumpere centrale termice.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro