Miercuri, 24 aprilie 2024 - 1:37:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cum se face o donaţie


4 iunie 2014

Contractul de donaţie este un act la fel de sigur ca cel de vânzare-cumpărare. Cu unele excepţii, donaţia este un act irevocabil, iar donatarul nu-şi asumă obligaţii faţă de donator. Totuşi, este posibilă donaţia cu sarcină, atunci când cel care o primeşte trebuie să îndeplinescă anumite condiţii, ca de exemplu să folosească suma primită pentru a-şi termina studiile.

Prin contractul de donaţie transferaţi dreptul de proprietate asupra unui bun către o altă persoană, care îl acceptă. Documentul este valabil doar dacă a fost autentificat la notariat.

Donaţia este un contract gratuit, unilateral, pentru că donatarul nu-şi asumă obligaţii faţă de donator, în afara îndatoririi de a-i purta recunoştinţa. Donaţia este un mod originar de dobandire a proprietăţii imobiliare.

Sunt interzise donaţiile deghizate sau realizate cu ajutorul unei persoane interpuse. De asemenea, nu se pot face donaţii reciproce între soţi, prin intermediul unui singur act. Nu pot face donaţii regiile autonome, instituţiile publice, sindicatele, societăţile bancare sau comerciale cu capital majoritar de stat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro