Vineri, 31 martie 2023 - 1:02:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Taxa de pod de la Feteşti, plătită prin SMS şi în benzinării


24 aprilie 2015

Veşti bune pentru cei care vor merge la mare de 1 Mai. Taxa de trecere a podului de la Feteşti va putea fi plătită şi prin SMS sau în benzinării.

“Având în vedere traficul intens, de 4.000 de vehicule/ora până la 50.000 de vehicule/zi înregistrat pe A2, din cauza căruia s-au creat până acum ambuteiaje la staţiile de taxare de la podul Feteşti, se creează o alternativă la vechiul sistem de plată în numerar a taxei de trecere, printr-unul similar celui care se utilizează pentru plata rovinietei”, au anunţat reprezentanţii Executivului.

Pentru aceasta, Guvernul a modificat în sedinţa de miercuri  OG nr.15/ 2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România.

Astfel, trecerea prin staţia de taxare se va efectua pe trei benzi pe sens, din  care benzile 2 şi 3 vor fi cu trecere liberă, fără bariere, iar banda 1 (de la marginea din dreapta) va fi în continuare cu barieră, şi numai pentru plata cash.

Pentru cei care doresc să evite oprirea la barieră, tariful poate fi achitat înaintea trecerii podului sau, cel târziu, până la ora 24 a zilei următoare trecerii.

Tarifele pot fi achitate la distribuitorii autorizaţi de CNADNR, respectiv prin SMS la numărul 7577 (Orange, Telekom, Vodafone) şi staţii de distribuire a carburanţilor auto (OMV, Petrom, Rompetrol şi Mol).

Plata prim SMS se poate efectua numai pentru o singură trecere şi se taxează în conformitate cu termenii şi condiţiile operatorilor de telefonie mobilă.

Controlul se va efectua prin intermediul camerelor video care înregistrează numărul de înmatriculare, număr care va fi verificat în sistemul electronic al plăţilor. Tarifele sunt cuprinse între 13 şi 91 lei, în funcţie de tipul de vehicul, iar amenzile aplicate pentru neachitarea acestui tarif în termenul legal vor fi cuprinse între 130 şi 910 lei.

Trecerea  vehiculelor pentru care există abonamente preplătite, eliberate sub formă de tichete, se va efectua numai pe banda 1 până la intrarea în vigoare a tarifelor electronice de trecere.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Duo_best_gaz


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 30 martie 2023
Autentificare
stiriactuale.ro