Marţi, 9 martie 2021 - 12:12:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Mormântul părintelui Arsenie Boca a fost profanat


14 iunie 2015

Mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop, judeţul Hunedoara, a fost profanat în noaptea de vineri spre sâmbătă de către un bărbat de 45 de ani.

Bărbatul din judeţul Maramures a fost reţinut de poliţiştii din oraşul Haţeg, după ce a fost surprins de către personalul mănăstirii în timp ce săpa o groapă de dimensiuni considerabile.

„Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă, pe suprafaţa mormântului fiind săpată o groapă cu dimensiunile de aproximativ 240/100 cm şi o adâncime de 50 de cm. În urma activităţilor întreprinse, poliţiştii au stabilit că suspect de comiterea faptei este un bărbat în vârstă de 45 de ani, din judeţul Maramureş”, a informat, astăzi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Hunedoara.

În fiecare zi, mormântul celui considerat „Sfântul Ardealului” este vizitat de către mii de pelerini care se roagă, iar la sfârşitul săptămânii, numărul acestora poate ajunge şi la câteva zeci de mii.

Arsenie Boca a trăit între 1910 şi 1989, iar încă din timpul vieţii era vizitat de mii de persoane în fiecare zi. La moartea sa, a fost înmormântat, după dorinţa proprie, la mănăstirea Prislop, la 4 decembrie 1989, proorocind că acolo va fi loc de pelerinaj.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(212 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Clinica Roua

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 7 martie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro