Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 3:12:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


„Prahova Classic Nights”, la Castelul Cantacuzino din Buşteni


28 septembrie 2015

Al doilea sezon al concertelor „Prahova Classic Nights” a debutat, duminică, sub privirile pline de încântare ale publicului. Timp de două ore, stelele Teatrului Bolshoi, din Rusia au captivat audienţa cu vocile lor impresionante.

Prima seară din acest sezon i-a reunit, în sala cea mare a Castelului Cantacuzino din Buşteni, pe tenorul Roman Shulakoff, mezzosoprana Anna Lubanska şi pianista Olesya Tutova, alături de nume sonore ale muzicii clasice româneşti, precum violoncelistul Marin Cazacu şi pianistul Andrei Licareţ.

Minute în şir, iubitorii muzicii clasice au avut ocazia să asculte uimitoarea voce a teronului Roman Shulakoff, interpretând impecabil diferite opere: Robert Schumann. „Dichterliebe” – Dragostea Poetului după Cartea Cântecelor, de Heinrich Heine sau chiar Ernesto de Curtis. “Non ti scordar”, ori „Dicitencello Vuie” de Rodolfo Falvo, toate în acompaniamentul Olesyei Tutova.

Vocea puternică, pătrunzătoare a lui Roman s-a îmbinat la perfecţie cu graţia şi talentul Olesyei în a transforma simplele clape ale pianului, în acorduri de-a dreptul divine.

Apariţia pe scena a mezzosopranei Anna Lubanska a continuat în aceeaşi notă măiastră. Tonalităţile sale în aria Azucenei din opera “Il Trovatore” – “Stride la Vampa…” de Giuseppe Verdi au stârnit aplauze frenetice din partea publicului. Distinsa mezzosoprană nu s-a lăsat mai prejos nici la Aria Santuzzei din opera “Cavalieria Rusticana” – “Voi lo sapete o mama…” de Pietro Mascagni sau la Habanera din opera “Carmen” a binecunoscutului compozitor Georges Bizet.

La fel de încântător a fost violoncelistul Marin Cazacu. Mânuind arcuşul ca nimeni altul, domnia sa a interpretat, cu măiestrie,“Dansul ţărănesc” al lui Constantin Dimitrescu,  celebru compozitor român, născut pe meleagurile prahovene. “Cântecul păsărilor”, opera catalanului Pablo Casals, a ridicat, din nou audienţa în picioare. În ovaţiile publicului, Marin Cazacu, acompaniat de tânărul dar experimentatul pianist Andrei Licareţ, şi-a încheiat repertoriul cu un melodios “Flamenco”, semnat Rohelio Julio y Tahel.

Luni, 28 septembrie, serile ”Prahova Classic Nights” continuă, aducând, în faţa publicului, aceiaşi artişti din seara precedentă, dar cu un repertoriu diferit, din care nu vor lipsi Franz Peter Schubert, Fryderyk Chopin, Sergei Rachmaninov, PiotrTchaickovsky şi mulţi alţii.

Gazdele concertelor ”Prahova Classic Nights” sunt domnul Kurt Neuschitzer şi distinsa mezzosoprană Margarita Mamsiro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro