Joi, 25 aprilie 2024 - 2:31:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Constantin Răuţă - savantul român condamnat la moarte


2 octombrie 2013

Omul de ştiinţă Constantin Răuţă, condamnat la moarte în 1974 de regimul comunist, a vorbit în exclusivitate la REALITATEA TV, în cadrul emisiunii Realitatea la raport despre relaţia cu familia Ceauşescu, dar şi despre invenţiile sale.

Constantin Răuţă a lucrat la sistemul de securitate de la casa lui Ceauşescu. "Am făcut pentru sediul DIE sistemul de alarme, cu lasere, cu detectoare de mişcare, cu camere, era în 1971. Cel mai problemtic era faptul că Nicuşor sărea gardul, am pus un sistem cu laser infraroşu care declanşa alarma când dorea să iasă. Prima fază cu lasere am testat-o, nu mai ştiu ce s-a întâmplat cu el", a declarat Constantin Răuţă la REALITATEA TV.
 
Constantin Răuţă este un om de ştiinţă român, fost colaborator al Direcţiei de Informaţii Externe (DIE) şi disident român. A absolvit Facultatea de Electronică în anul 1966, apoi a lucrat în anii 1970 ca inginer la IPROCHIM Bucureşti şi la Ministerul Chimiei, domeniu coordonat de Elena Ceauşescu şi de Securitate.

DIE i-a cerut lui Răuţă să accepte să devină colaborator al acestui serviciu, dacă voia să i se permită să plece la studii în străinătate. A acceptat numele conspirativ "Călin" şi a promis ca atata timp cât se va afla în străinătate va îndeplini misiuni de spionaj pentru DIE, el fiind instruit pentru executarea unor misiuni "anti-NATO". La data de 2 septembrie 1974, a fost condamnat în lipsă pentru trădare, fiind condamnat la moarte.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro