Marţi, 19 martie 2024 - 7:39:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Schimbare importantă la acordarea paşapoartelor


16 august 2017

Directorul general al Direcţiei Generale de Paşapoarte, Catela-Claudia Vasile, a declarat că se pregăteşte o schimbare importantă în ceea ce priveşte actele necesare pentru a călători în ţările din afara Uniunii Europene.

„Am avut o discuţie la nivelul Ministerului Afacerilor Interne în care s-a hotărât schimbarea cadrului legislativ pentru a putea fi prelungită valabilitatea paşapoartelor la zece ani, pentru persoanele care au peste 25 de ani”, a afirmat Catela-Claudia Vasile, într-o declaraţie de presă.

De la începutul verii, la direcţiile pentru paşapoarte din ţară s-au format în fiecare zi cozi de zeci sau chiar sute de persoane. O parte dintre aceştia avea nevoie de acte pentru a merge în vacanţe în afara Uniunii Europene, iar alţii au venit în concediu din străinătate şi au vrut să le schimbe, pentru că se apropia data expirării.

„Este inadmisibil ca, după 10 ani, să spui că încă eşti luat prin surprindere de românii care, în luna august, vin în număr mare în ţară şi doresc să îşi înnoiască documentele. Statul român încă nu s-a obişnuit cu ideea că 25% dintre cetăţenii săi sunt plecaţi în afara ţării.

Este revoltător ca un cetăţean român, care vrea să îşi petreacă două săptămâni de concediu împreună cu familia, să îşi piardă jumătate din timp pe la ghişee”, a declarat preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE), Daniel Ţecu.

Schimbări vor fi şi în ceea ce priveşte cartea de identitate. De anul viitor, vom putea opta pentru buletinul electronic. Este vorba despre o carte de identitate cu cip, care ar putea să conţină inclusiv amprentele digitale, aşa cum se întâmplă în cazul paşapoartelor biometrice.

Pentru cei care din motive religioase, ori de altă natură, nu vor un buletin digital, ministerul de Interne va emite şi o variantă, fără date biometrice.

Buletinul electronic va avea dimensiuni mai mici, cât un card bancar, şi va conţine câteva informaţii în plus faţă de actualul act de identitate. Cartea electronică va putea fi folosită şi în relaţia cetăţeanului cu ANAF, Direcţiile de taxe şi impozite, bănci, inspectorate şcolare sau spitale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro