Marţi, 19 martie 2024 - 9:58:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Canada a trimis o fregată în România


5 aprilie 2016

O fregată canadiană a ajuns luni în Marea Neagră, pentru exerciţii navale organizate în comun cu echipaje din România, Bulgaria şi Turcia, în cadrul măsurilor NATO de a oferi garanţii regionale de securitate pe fondul activităţilor militare ruse.

Fregata canadiană Fredericton va efectua exerciţii navale alături de echipaje militare din România, Bulgaria şi Turcia, în cadrul operaţiunii "Garantare" ("Reassurance"), desfăşurată în cadrul măsurilor NATO de protejare a aliaţilor din centrul şi estul Europei.

Conform site-ului bulgar Novinite.com, la exerciţii va participa fregata românească "Regina Maria", precum şi nave militare din Bulgaria şi Turcia.

"Manevrele navale au rolul de a intensifica interoperabilitatea la nivelul Alianţei Nord-Atlantice, prin creşterea nivelului de familiarizare şi a încrederii între echipaje", a comunicat Ministerul canadian al Apărării.

Fregata Fredericton înlocuieşte nava militară canadiană Winnipeg, care tocmai a părăsit Marea Neagră după o misiune de şase luni.

Alianţa Nord-Atlantică a intensificat în ultimii ani misiunile maritime, terestre şi aeriene în Europa Centrală şi de Est, pe fondul tensiunilor cu Rusia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro