Marţi, 19 martie 2024 - 9:15:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Iese soarele pentru fetiţele chinuite de la Brazi: Maria Nica are, în sfârşit, buletin!


14 decembrie 2018

Povestea tinerei handbaliste Maria Nica a stârnit emoţii puternice în rândul opiniei publice din Prahova.

La 15 ani, Maria nu avea carte de identitate, dincolo de faptul că nu a ştiut niciodată ce înseamnă cu adevărat noţiunea de familie, de copilărie, ce înseamnă bucurie, căldură părintească...

Din nefericire, în România sunt mulţi copii cu poveşti asemănătoare cu cea a Mariei şi a surorii sale. Din nefericire, de multe ori cei care ar trebui să se ocupe de protecţia copilului nu văd aceste drame.

Din fericire, Maria trăieşte o adevărată poveste de Crăciun. Maria a învăţat că poate zâmbi şi poate fi asemenea colegilor ei, de la şcoală şi de la handbal.

Puţină lume ştie că în afara profesorului Cristian Dumitru, Maria mai are un înger păzitor.  Este vorba despre consilierul judeţean Rareş Enescu, cel care şi-a dorit să rămână anonim în povestea asta.

Nu îi pot respecta dorinţa din simplul motiv că mi-aş dori ca fiecare copil amărât din ţara asta să găsească un Rareş care să poată mişca lucrurile.

Rareş m-a sunat într-o seară şi mi-a povestit despre Maria. Am scris atunci un scurt articol pe Stiri Actuale şi, recunosc, uitasem despre problemele copilei....

Colega mea, Liliana Maxim şi soţul ei, Cristi Minculescu, au readus drama Mariei în atenţia opiniei publice, iar soarele se pare că apare, în sfârşit, în viaţa Mariei.

Spre exemplu, acelaşi Rareş Enescu mi-a dat astăzi vestea bună, că, Maria are buletin. Că Maria va merge în cantonament alături de ceilalţi copii din echipa de handbal de la Brazi. Că Maria zâmbeşte! Că Maria va avea în sfârşit primul ei Crăciun adevărat.



Şi repet...mi-aş dori ca fiecare copil chinuit din România să întâlnească un om asemenea lui Rareş, un om care să ştie cum se pot mişca lucrurile în ţara asta. Pentru că nu trebuie să fim mai catolici decât Papa şi să nu recunoaştem că fără două, trei apeluri telefonice date...unde trebuie, Maria nu ar fi avut nici astăzi buletin, mama nu ar fi fost decăzută din drepturile părinteşti şi bunicul nu ar fi obţinut tutela.

Aşadar...Felicitări, Rareş! Mă bucur că eşti Moş Crăciun pentru Maria Nica!

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro