Marţi, 19 martie 2024 - 6:00:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Notele din liceu nu mai contează la înscrierea la facultate


28 martie 2012

inscriereMinisterul Educaţiei a schimbat regulile de înscriere la facultate a absolvenţilor de liceu care au obţinut şi diploma de Bacalaureat. Astfel, potrivit noilor dispoziţii date cu numai trei luni înainte de înscrierea la facultăţi, nu vor mai fi luate în calcul mediile din liceu, pe baza cărora se constituiau şi dosarele de admitere.

Notele din liceu nu vor mai conta anul acesta la admiterea în facultate. Ministerul Educaţiei a decis să schimbe regulile cu doar trei luni înainte ca universităţile să înceapă înscrierile. Şi asta în condiţiile în care legea educaţiei obligă facultăţile să publice toate informaţiile cu şase luni înainte, potrivit rtv.net.

Acum, universităţile care organizează admitere pe bază de dosar trebuie să găsească o altă metodă de a selecta absolvenţii de liceu. Se vor lua în calcul, cel mult mediile de la Bacalaureat.

Reprezentanţii universităţilor sunt însă mulţumiţi de schimbare, dar spun că momentul nu a fost bine ales, deoarece asemenea modificări de substanţă se fac cu şase luni înainte de începerea unui examen, nu cu trei. De asemenea, se aşteaptă şi comunicarea cifrei de şcolarizare din partea Ministerului Educaţiei, pentru ca reprezentanţii universităţilor să ştie de câte locuri va dispune fiecare universitate.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro