Vineri, 29 martie 2024 - 6:59:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


APEL UMANITAR Cu un SMS la 8824, oricine poate oferi cel mai preţios dar doamnei profesor Ştefania Albu: minute de viaţă


17 septembrie 2015

Început de şcoală

Şi anul acesta şcolile au început ca de obicei, cu zarvă, cu bucurie şi cu emoţie. Dar doamna prof. Ştefania Albu de la LTAS „Victor Slăvescu” din Ploieşti nu mai poate întâmpina acest început de an şcolar de la catedră, printre glasuri entuziaste de elevi, cataloage noi şi buchete de flori. Din octombrie 2014, doamna profesor de matematică a primit un diagnostic fulgerător: cancer de sân cu metastaze axiale, pulmonare, osoase, mediastinale. Boala a răvăşit firul unei vieţi, dar a şi scos la lumină esenţialul unei prezenţe: dragostea şi sacrificiul.

Firul unei vieţi

Ştefania Albu s-a dăruit întotdeauna ca o prezenţă în care fragilitatea şi tăria se întâlnesc şi se împletesc, parcă spre a mărturisi condiţia făpturii umane, dar şi frumuseţea lăuntrică a feminităţii ce tinde spre desăvârşire. Mamă a doi copii, profesor de matematică exemplar, capabil să ofere elevilor zeci de ore de pregătire gratuită în şcoală, director de şcoală pentru o vreme, arătând verticalitate, integritate, seriozitate, coleg de cancelarie înţelegător şi generos, şef de catedră dedicat, diriginte şi părinte sufletesc pentru generaţii întregi de elevi, care o poartă şi astăzi în suflet, Ştefania Albu şi-a înţeles dintotdeauna viaţa ca o dovadă de dragoste pentru cei pe care i-a întâlnit şi i-a format.

Încercarea

Dar a sosit cancerul, ca o încercare deopotrivă a fragilităţii şi a tăriei acestei prezenţe. Au început lungi şi epuizante şedinţe de chimioterapie, aducând după sine efecte secundare din ce în ce mai severe. A sosit avalanşa unor termeni medicali prea puţin încurajatori: tipul cancerului, triplu negativ, care nu permite nici un tratament pe bază hormonală, rata de înmulţire a celulei tumorale, extrem de ridicată, de 80%, şi o mulţime de diagnostice secundare care trădau, rând pe rând, slăbirea organismului. Dar sufletul ei a asumat toate acestea cu credinţă şi cu răbdare.

Până când…

Până când, din dragostea celor cu suflet mare şi inimă deschisă către suferinţă, doamna profesor a ajuns la clinica Dr. Burzynski din Houston, Texas. Din iunie 2015, Ştefania Albu a primit un nou regim de tratament, complex, ţintit, personalizat, ce include un medicament care nu este disponibil pe piaţa românească şi trebuie cumpărat din America. Pentru a acoperi necesarul pentru un an din acest medicament (fenilbutirat de sodiu), este însă nevoie de o sumă uriaşă: 54.000 USD.

SMS-ul salvator

Pentru a strânge această sumă, Ştefania Albu a primit în dar, cu sprijinul Asociaţiei M.A.M.E., un număr de SMS: 8824. Cu fiecare SMS trimis la 8824 între 15 septembrie şi 15 octombrie 2015, îi dăruiţi doamnei profesor Albu 2 Euro pentru continuarea tratamentului său. Îi oferiţi cel mai preţios dar: 20 de minute de viaţă.

Dar timpul este foarte scurt.

Căci nu avem decât o lună la dispoziţie, prima lună de şcoală: 15 septembrie – 15 octombrie 2015. O lună pentru a strânge un an întreg din minutele de viaţă care se adună, ca firele de nisip, în clepsidra deschisă odată cu numărul de donaţii 8824. O lună pentru a salva viaţa doamnei profesor Ştefania Albu, donând 2 euro şi dăruind 20 de minute de viaţă. Este luna în care doamna profesor ar fi primit flori. Este luna în care îi puteţi oferi minute de viaţă…

Donaţiile dumneavoastră sunt binevenite şi în contul deschis pe numele Ştefania Albu la BRD (Sucursala Brătianu), cu numărul : RO09BRDE410SV42702914100. Nu vă îndoiţi că orice dar şi orice gest frumos se transformă în sufletul doamnei profesoare în speranţă, dragoste şi forţă de viaţă!

Mai multe detalii despre campania umanitară „Minute de viaţă” se găsesc la: daruinddiniubire.wordpress.com.

 

Trimiteţi un SMS la 8824! Împreună îi putem dărui timp preţios unui om extraordinar!

 

Numărul de SMS 8824 este valabil în perioada 15 septembrie - 15 octombrie 2015Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Cosmote şi Orange, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone, utilizatorii nu plătesc TVA. Număr oferit gratuit cu sprijinul Asociaţiei M.A.M.E.
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro