Vineri, 19 aprilie 2024 - 5:19:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Seară magică cu Cezar şi invitaţii săi, la Ploiesti


24 decembrie 2016


 

“Astazi este o zi importanta pentru mine ! Am ajuns cu acest eveniment de Craciun, concept si productie proprie, la cea de a III-a editie si sunt mandru ca pot contribui la evolutia artistica si culturala a orasului meu natal si, totodată, la redeschiderea Casei de Cultura a Sindicatelor.
Nu este usor deloc pentru că ca, uneori, nu poti fi mereu profet la tine acasă, dar atunci cand crezi in ceva cu tot sufletul tau, acţionezi cu toata fiinţa, începând de la cele mai mici detalii tehnice, nu se poate să nu reuşeşti !

 

 

Nu a fost usor, dar voi - cred că sunteţi peste 600 în sală -, ati fost obiectivul si totul s-a meritat !!!
Din toată inima mea deschisa vă urez un Bine aţi venit la acest super concert-eveniment !
De asemenea, vreau sa multumesc tuturor partenerilor mei care au crezut in acest eveniment unic !”

 

 

Cu aceste cuvinte calde s-a adresat Cezar spectatorilor, îngheţaţi la propriu,care au umplut sala până la  refuz, unde temperatura  era în jurul a zero grade! De altfel,  pe tot parcursul concertului, celebrul cântăreţ şi-a cerut de mai multe ori scuze pentru aceasta, atât el, cât şi invitaţii săi reuşind , prin evoluţia lor, cu adevărat…regală, să ne încălzească sufletele.

A fost o seară cu adevărat magică, la care au contribuit peste 50 de muzicieni, cu muzică bună  adecvată Crăciunului, din repertoriul naţional şi internaţional.  Concertul, de înaltă ţinută artistică, a fost susţinut de: Orchestra Filarmonicii Paul Constantinescu Ploieşti – dirijor maestrul Andrei Tudor, Corala I.Cr.Danielescu – dirijor maestrul Valentin Gruescu, două foarte tinere soprane: Alis-Maria Făiniţă (din Bacău) şi Maria Ilinca, 17 ani, pianistul Julien Matei (stabilit de mai mulţi ani în Suedia) şi, nu în ultimul rând,  fetiţa Briana Văduva, fiica reputatului naist Romeo Văduva, care a ridicat sala în picioare cu vocea ei excepţională. Toate cele trei graţii feminine se află în grija şi îndrumarea lui Cezar. “Pe Alis am descoperit-o acum vreo şase luni, vocea şi frumeseţea ei fiind o revelaţie pentu mine. Despre ploieştenca noastră, Maria Ilinca, am avut plăcerea să o descoper la nişte cursuri de canto pe care le ţineam la Colegiul Naţional de Artă Carmen Sylva. Este o voce cameleonică, despre care se va auzi  curând în lumea muzicală. Cât Despre nodul ăsta de copil, Briana – care vine dintr-o familie de artişti populari cunoscuţi, respectiv Maria Văduva şi fiul ei naistul Romeo, alături de bunicul ei - şi el naist, profilat în ultimii ani pe realizarea de naiuri – vă las pe dvs, dragi spectatori, să-I daţi o notă. Din partea mea are, oricum, o mare notă de trecere. De altfel, între mine şi aceste trei voci de excepţie este o chimie încă de la începutul colaborării noastre”, a mărturisit Cezar – capul de afiş al acestui super spectacol.

 

 

Seara magică a fost completată cu surprize: la finalul concertului, spectatorii au fost întâmpinaţi, în amfiteatrul sălii,  de...delicatese, degustări de vin şi o expoziţie de pictură regală.

Din păcate, condiţiile de iarnă veritabilă, simţite din plin de artişti şi spectatori, pe tot timpul concertului, ne-a făcut să ne gândim la cei care se fac vinovaţi de o asemenea situaţie, asemănătoare epocii de aur, când, din cauza economiei de curent electric, aceeaşi sală era neîncălzită, inclusiv la manifestările organizate aici de regimul comunist.

De la unul dintre partenerii media ai evenimentului, am aflat că cineva anume a promis că, în ziua concertului, totul o să fie ok. Cu numai două zile înainte de acest eveniment însă, acei oameni incompetenţi şi nesimţiţi, au venit cu ştirea bombă că centrala CCS nu funcţionează! Fapt ce ne duce cu gândul  la noua conducere a Casei de cultură a sindicatelor, instalată acum vreo doi ani, care pare complet neinteresata de fenomenul cultural. Cineva trebuie să ia taurul de coarne – cum se spune – pentru ca această sală de spectacole, unică în oraş, sa redevină funcţionabilă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro