Vineri, 19 aprilie 2024 - 4:35:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Căpuşele fac ravagii în Prahova


19 mai 2012

muscatura-capusePeste 200 de prahoveni au ajuns, în ultimele două luni, la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti acuzând muşcături de căpuşe  Şapte dinte bolnavi sunt suspecţi de boală Lyme, iar analizele sunt în lucru în laboratoarele din Capitală.


„Nici o persoană nu a rămas internată, dar pacienţii au primit tratament antibiotic pentru 21 de zile. Pentru câteva dintre aceste persoane au fost recoltate probe, care sunt încă în lucru, pentru că există suspiciunea că au boala Lyme", a declarat Cătălin Vişean, directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Ploieşti.
Trebuie să ştiţi că nu toate căpuşele transmit boala Lyme, ci doar insectele care sunt infectate cu bacteria Borrelia burgdorferi.
Lyme mai este supranumită şi „boala cu 1000 de feţe" din pricina faptului că, afectând întregul organism, simptomele ei mimează pe cele ale altor boli.
Cu cât boala este tratată mai repede, imediat după muşcătura de căpuşă, cu atât şansele de vindecare sunt mai mari. Altminteri se poate ajunge la o borrelioză cronică, cu afectări articulare, cardiace, oftalmologice şi neurologice cronice.

Recomandări

Pentru a evita pericolul de a fi muşcaţi de o căpuşă, specialiştii vă recomandă ca atunci când ieşiţi din casă să purtaţi haine care să vă acopere cât mai bine pielea, iar pantalonii să fie băgaţi în ciorapi. Este bine să verificaţi dacă aveţi vreo căpuşă ataşată chiar dacă aţi respectat aceste sfaturi, deoarece acestea urcă până când găsesc un loc unde se pot hrăni.
Căpuşa îşi face simţită prezenţa printr-o înroşire locală a zonei muşcate, dar şi prin usturime. Dacă depistaţi o căpuşă, cel mai bine este să mergeţi la un medic infecţionist pentru a o da scoate şi pentru a vă recomanda măsuri suplimentare de urmat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro