Marţi, 21 martie 2023 - 3:35:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Prinţul Charles face lobby pentru Transilvania


20 martie 2013

Prinţul Charles, moştenitor al Coroanei britanice, catalogat drept un "ambasador foarte bun pentru România" de către ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, va reveni în ţara noastră, la o dată care încă nu este cunoscută, posibil la una dintre proprietăţile deţinute de fundaţia sa, în Transilvania, a anunţat, într-o conferinţă de presă, directorul Fundaţiei "Mihai Eminescu" Trust, Caroline Fernolend.

Potrivit acesteia, posibile destinaţii ar fi Mălâncravul (judeţul Sibiu) sau Viscri (judeţul Braşov).

"Prinţul Charles este patronul spiritual al fundaţiei noastre şi face lobby pentru Transilvania. Cred că este clar pentru toată lumea că a pus Transilvania pe harta lumii. Alteţa Sa Regală, prin vizitele dânsului, doreşte să promoveze autenticitatea, patrimoniul cultural pe care îl deţinem încă. Doreşte să deschidă ochii tuturor să nu pierdem aceste valori pe care alte ţări le-au pierdut. Noi mai avem ceva ce alţii au pierdut, de aceea vin atâţia străini la noi. De aceea, Alteţa Sa Regală doreşte să facă lobby pentru noi, pentru a ne ajuta să păstrăm ce mai avem noi, aici", a spus Caroline Fernolend.

Întrebată dacă Prinţul Charles este posibil să revină în acest an în România chiar în judeţul Sibiu, aceasta a răspuns "da".

În satul braşovean Viscri, după vizitele Prinţului Charles, cei 400 de săteni s-au trezit numai în 2012 cu mii de oaspeţi din 23 de ţări. Spre deosebire de turiştii străini, cei 3.000 de români care şi-au petrecut măcar o zi de vacanţă la Viscri, anul trecut, au preferat să doarmă în alte părţi, nu la săteni.

 

"Viscri este satul meu natal. Acolo au venit din 23 de ţări, 12.000 de turişti, din care 3.000 au fost români. Majoritatea românilor nu s-a cazat în sat, au fost doar vizitatori de zi, dar s-au plimbat cu căruţa la meşteri, la cărbunari, la cărămidari şi la fierari şi au văzut autenticitatea satului. Avem 15 familii care au case de oaspeţi şi vă daţi seama, 12.000 de turişti într-un sat de 400 de locuitori ce impact are. Dar, totuşi, turismul este ceva ce merge pe lângă păstrarea meşteşugurilor şi agriculturii tradiţionale. Noi oferim produse foarte simple, doar cu produse din grădină", a afirmat Caroline Fernolend.

Prinţul Charles este un promotor al vieţii sănătoase, de la ţară. Acesta va conduce o ediţie specială "Countryfile" pentru a marca cei 25 de ani de existenţă ai emblematicului program BBC despre viaţa la ţară, informează EFE.

În acest program, care va fi transmis pe primul canal al televiziunii publice în martie, Prinţul Charles va fi intervievat de prezentatori şi va efectua o vizită la ferma sa din Gloucestershire, în vestul Angliei, pentru a arăta iniţiativele promovate în scopul de a îmbunătăţi viaţa persoanelor din zonele rurale.

Mare pasionat de viaţa la ţară, el va explica de ce a optat pentru un anumit conţinut al acestei ediţii speciale a programului săptămânal, urmărit de aproximativ şapte milioane de telespectatori "de când a fost pus duminica la o oră de vârf".

"Cu adevărat Prinţul Charles este, cred eu, un ambasador foarte bun pentru România, fiindcă el are o pasiune pentru România şi el înţelege foarte bine valorile de aici, din România, care sunt practic unice acum în Europa. Faptul e că România are ce restul Europei a pierdut: pădurile virgine, un peisaj foarte frumos, o viaţă tradiţională şi este un avantaj superb pentru dezvoltarea turismului în viitor", a afirmat, recent, la Sibiu, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Martin Harris.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Duo_best_gaz


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 martie 2023
Autentificare
stiriactuale.ro