Vineri, 19 aprilie 2024 - 3:19:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Zăpadă de 1 metru şi jumătate în România, la finalul lunii martie


24 martie 2016

Toate traseele montane din judeţul Argeş care se află la altitudini de peste 1.500 de metri sunt şi vor rămâne închise, stratul de zăpadă de la Bâlea Lac -Cota 2000 Transfăgărăşan măsurând, joi, 146 de centimetri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform buletinului nivometeorologic emis de către Centrul de Prognoză Sibiu, riscul de avalanşă este de gradul 3 la altitudini peste 1.800 de metri şi de gradul 2 la altitudini inferioare, astfel că toate traseele montane din judeţul Argeş care se află la altitudini superioare celei de 1.500 de metri sunt închise.

La Bâlea Lac, cota 2000 Transfăgărăşan, stratul de zăpadă măsoară 146 de centimetri, în creştere cu 18 centimetri faţă de ziua precedentă.

Salvamont Argeş le recomandă celor care îşi vor petrece sejurul în zona montană argeşeană să nu încerce să urce pe traseele închise şi să ceară informaţii salvatorilor montani din zonă sau la Dispeceratul Naţional Salvamont.

De asemenea, trebuie estimat timpul necesar efectuării excursiei, în aşa fel încât să existe o marjă de siguranţă de o oră de lumină, după terminarea acesteia, ţinând cont că la ora 18:30 este deja întuneric. În afara echipamentului obligatoriu pe timp de zăpadă (încălţăminte şi îmbrăcămintea adecvată, colţari, piolet etc.) trebuie să existe în permanenţă în rucsac o lanternă cu baterii încărcate pentru fiecare participant, evitând astfel situaţiile neplăcute, mai transmite Salvamont Argeş.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro