Joi, 15 aprilie 2021 - 2:43:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

„Salariu” record din meditaţii, obţinut de un profesor din România


8 ianuarie 2016

Un profesor din Dolj a câştigat, în 2015, 80.000 de lei numai din meditaţiile private acordate elevilor. Dascălul este unul dintre cele doar 99 de cadre didactice din judeţ care au raportat la Fisc că fac bani din meditaţii.

Suma totală declarată la Fisc de cei 99 de meditatori este de 793.350 lei. Aceasta înseamnă că, în medie, fiecare meditator a obţinut circa 8.010 lei pe an.

Recordul a fost înregistrat de un profesor care a realizat 80.000 de lei într-un singur an, adică un venit mediu lunar din meditaţii de 6.666 lei. Nu au fost dezvăluite şi alte detalii despre acest profesor. Potrivit Fiscului, cei mai mulţi dintre profesorii care şi-au declarat veniturile sunt din învăţământul preuniversitar.

Preţul unei şedinte de meditaţii diferă în funcţie de disciplină, dar mai ales de numărul elevilor incluşi în „grupa” de meditaţie şi de renumele profesorului meditator. O şedinţă de două ore la matematică şi română are un preţ mediu de 35-40 de lei, dar profesorii de top solicită şi peste 50 de lei pentru două ore.

„Preţul este 30 de lei pentru o şedinţă de două ore, indiferent de clasa în care este elevul. Personal, eu fac meditaţii cu grupe de doi elevi, rar de trei elevi. Dacă la şcoală lucrăm cu 25 – 30 de elevi, la meditaţii nu se poate lucra cu mulţi copii pentru că, de obicei, au niveluri diferite de pregătire“, a precizat un cadru didactic de limba română, citat de gds.ro.

Potrivit reprezentanţilor Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice, cadrele didactice care încasează numerar banii din meditaţii trebuie să elibereze chitanţă, aşa cum prevede Ordonanţa nr. 28/1999 cu modificările ulterioare. De altfel, cadrele didactice pot face meditaţii cu elevii de la clasă doar dacă nu au avantaje materiale.

Deşi numărul profesorilor care declară veniturile din meditaţii este în creştere faţă de anii trecuţi, nu se poate spune că fiscalizarea acestei activităţi este un mare succes. În continuare, majoritatea profesorilor care acordă meditaţii nu declară aceste venituri.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(344 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Clinica Roua

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 14 aprilie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro