Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:16:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ce spune Klaus Iohannis despre interzicerea căsătoriilor gay în România


22 octombrie 2016

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat ieri, cu privire la modificarea Constituţiei pe tema familiei, că este greşită calea fanatismului religios şi a solicitărilor ultimative.

Coaliţia pentru Familie vrea revizuirea Constituţiei astfel încât în legea fundamentală să fie prevăzut faptul că o familie se întemeiază pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie.

Însă preşedintele Klaus Iohannis nu îşi doreşte o astfel de modificare.

„În chestiunea modificării Constituţiei încă nu este rândul meu să mă exprim, va veni puţin mai încolo rândul meu, însă în acest context cred că este foarte important să reiterez un lucru în care cred, fiindcă eu aparţin, provin dintr-o minoritate etnică şi dintr-o minoritate religioasă. Eu cred că trebuie să revenim la ceea ce se numeşte toleranţă şi la acceptarea celuilalt, acceptarea celuilalt cu bune şi rele. Nu suntem toţi la fel, nu toate grupurile etnice şi toate grupurile religioase sunt la fel”, a declarat preşedintele Iohannis la Palatul Cotroceni, după ce fusese întrebat ce părere are despre demersul celor 3 milioane de români care îşi doresc modificarea Constituţiei.

„Este greşit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios şi a solicitărilor ultimative, eu nu cred în ele şi nu le sprijin, eu sunt adeptul toleranţei, încrederii şi deschiderii către celalalt”, a mai declarat Iohannis, citat de stirileprotv.ro.

Pe 23 mai, Coaliţia pentru Familie a depus la Senat o propunere legislativă de revizuire a Constituţiei, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Iniţiativa a fost semnată de 3 milioane de cetăţeni.

Potrivit Coaliţiei pentru Familie, această propunere legislativă are ca scop protejarea familiei şi a drepturilor părinţilor.

Formularea propusă pentru art. 48 alin. 1 din Constituţie este: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Actualul text al Constituţiei se referă la căsătoria dintre soţi.

Iniţiatorii propun ca referendumul naţional pentru modificarea Constituţiei să se desfăşoare odată cu alegerile parlamentare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro