Duminică, 24 noiembrie 2024 - 2:22:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Spitalul "Marie Curie" are o foarte modernă secţie de terapie intensivă


27 noiembrie 2013

Spitalul "Marie Curie" din Capitală are o nouă secţie de terapie intensivă pentru nou-născuţi, finanţată de Fundaţia Vodafone România şi construită în parteneriat cu Asociaţia Inima Copiilor. Faţă de secţia veche, care avea o capacitate de 11 paturi şi o suprafaţă de 190 de metri pătraţi, corpul de clădire care găzduieşte acum noua Secţie de terapie intensivă are 4 niveluri, o capacitate de 27 de paturi şi o suprafaţă totală de 1.600 de metri pătraţi.

Secţia de terapie intensivă nou-născuţi de la Spitalul "Marie Curie" avea şi are în continuare cele mai bune rezultate şi cea mai mică rată de mortalitate neo-natală din ţară, apropiindu-se de media din centrele europene de prestigiu. Înainte reuşeam să tratăm anual aproximativ 200 de nou-născuţi sau copii născuţi prematur cu boli, malformaţii sau traumatisme diverse. Însă din cauza lipsei de spaţiu, eram nevoiţi să refuzăm tot atâţia copii de la internare, ceea ce pentru mulţi înseamnă lipsa unei şanse la viaţă. De aceea, extinderea Secţiei de terapie intensivă nou-născuţi era absolut necesară. Am reuşit să construim cea mai modernă secţie din Sud-Estul Europei şi sunt mândru de această realizare, unică în România”, a declarat dr. Cătălin Cirstoveanu, şeful Secţiei de terapie intensivă nou-născuţi.

„Secţia a fost finalizată într-un timp record şi la standarde de calitate foarte ridicate, cu costuri atent controlate. A fost implementată o soluţie de telemedicină care permite urmărirea semnelor vitale ale copiilor şi accesul securizat la datele medicale, de la distanţă. Dotările şi tehnologia de ultimă oră vor permite echipei medicale de la "Marie Curie" să salveze şi mai multe vieţi”, a declarat Inaki Beroetta, CEO Vodafone România.

Implementată pe noua tehnologie 4G, soluţia de telemedicină este o premieră pentru România şi permite accesul facil şi securizat la datele medicale, de la distanţă.

Noua secţie dispune acum de încăperi individuale pentru fiecare pacient, dotate cu gazele medicale, climatizare şi monitorizare individuală, spaţii speciale pentru părinţi, dar şi un spaţiu de training, spaţii pentru personalul medical, pentru consilierea psihologică a părinţilor, precum şi săli de consultaţie.

Astfel, medicii din secţia de terapie intensivă vor avea posibilitatea să observe de la distanţă starea pacienţilor. Imaginile vor putea fi urmărite în detaliu, întrucât camerele video folosite măresc imaginea de 12 ori. Pacienţii vor putea fi văzuţi şi monitorizaţi de oriunde există o conexiune 4G sau 3G, la o calitate video excepţională, chiar şi de către medicii din alte ţări.

A fost asigurată de altfel şi infrastructura de voce şi date, precum şi tablete de ultimă generaţie cu care au fost echipaţi medicii, pentru monitorizarea permanentă a pacienţilor.

Soluţia cuprinde şi un car de teleprezenţă care se deplasează autonom în orice loc din Secţie şi spital. Acest car poate face transmisiuni cu voce şi date oriunde în lume şi poate fi conectat la ecograf sau la computer pentru a transmite în mod securizat datele pacienţilor sau imagini ale acestora.

Construcţia a durat 16 luni si a presupus, pe lângă contribuţia financiară a Asociaţiei, gestionarea unui buget total de peste 2,165 de milioane de euro, precum şi a relaţiei cu aproximativ 30 de constructori şi furnizori.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 noiembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro