Joi, 26 noiembrie 2020 - 8:51:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Primul spital on-line din Europa, lansat de medici români


18 iunie 2014

Mai mulţi medici români au lansat, marţi, primul spital on-line din Europa, fiind ajutaţi în demersul lor de specialişti din Marea Britanie. Unitatea sanitară virtuală reprezintă prima platformă de live chat între medic şi pacient, proiect în care au fost investiţi 30.000 de euro, informează Agerpres.
 
Mai exact, proiectul reprezintă o alternativă rapidă a consultaţiilor medicale clasice prin care pacienţii vor putea beneficia de servicii medicale, 24 de ore din 24, oferite în cadrul a 30 de specialităţi, susţinute iniţial de 150 medici care au drept de liberă practică pe teritoriul României.
 
Potrivit iniţiatorului proiectului, Mihai Râşcu, consultaţiile sunt făcute de medici din toate specialităţile care au drept de liberă practică pe teritoriul Românie şi "automat sunt legale".
 
"SpitalOnline.ro îşi propune să răspundă acestei nevoi a pacienţilor de a putea comunica oricând cu medicul lor, de a pune întrebări şi a primi răspunsuri chiar şi în afara programului clasic de consultaţii. Potrivit studiilor, aproximativ 70% dintre vizitele la un spital sau la o clinică offline, pentru generarea unui diagnostic şi a unei conduite medicale, ar putea fi mijlocite de tehnologie, deci evitate. (...) Vrem să evităm ca aceşti oameni, care de cele mai multe ori nu au suportul unui cadru medical specializat, să ajungă să se trateze după ureche", a declarat Mihai Râşcu, fondatorul SpitalOnline.ro.
 
O consultaţie durează 15 minute şi costă 85 de lei
 
Potrivit acestuia, medicii oferă sprijin instant şi consiliere permanentă pentru urgenţe minore, interpretări de analize, diagnostice prezumtive, precum şi tratament medical de primă intenţie. De asemenea, aceştia pot elibera adeverinţe valabile în orice ţară din Uniunea Europeană, reţete, trimiteri şi scutiri medicale.
 
Concret, pentru ca un pacient să intre în legătură cu medicul, acesta trebuie să urmeze câţiva paşi simpli - crearea unui cont pe site, selectarea domeniului medical de interes şi consultarea listei medicilor.
 
"Înainte de a intra în legătură cu medicul, pacientul va efectua plata online, iar apoi va beneficia de un consult prin chat - care poate fi text, audio şi/sau video", a explicat Râşcu.
 
Costul unei consultaţii este de 85 de lei, respectiv 50 de lei pentru abonaţi, iar costul abonamentului este de 190 lei pe an.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(158 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Pro Romania- Forta ta in Parlament

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateComentarii:

 
avatar Ionica 0  

Si cand te gandesti ca un medic de la Fundeni dr Ditoiu sef de promotie ofera sfaturi si informatii gratis pe despreboli si hepatite... si i si reproseaza ca nu pune diagnostic si nu da tratament orbeste pe net. Si de ce ar fi primul spital din Europa? Pentru ca nu prea se poate face medicina on-line fara risc imens de greseala. De ce ai plati daca poti accesa siteuri gratis?

(18 iunie 2014 22:53:32)


Clinica Roua

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 noiembrie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro