Marţi, 19 martie 2024 - 12:53:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Reînvie Piaţa Universităţii? 12 ore de proteste violente în Bucureşti


15 ianuarie 2012

protestbucuTraficul rutier a fost reluat, sâmbătă noaptea, în zona Pieţei Universităţii, atât pe bulevardul Nicolae Bălcescu, cât şi pe bulevardul Regina Elisabeta, după ce timp de mai multe ore a fost blocat de manifestanţi sau de cordoanele de jandarmi.


Sâmbătă, aproximativ o mie de persoane au protestat, peste 11 ore, în Piaţa Universităţii din Capitală, între manifestanţi şi forţele de ordine având loc de mai multe ori ciocniri violente. Printre lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale, s-a scandat şi numele dr. Raed Arafat şi au fost aplaudate de fiecare dată ambulanţele sosite pentru a acorda îngrijiri medicale manifestanţilor sau jandarmilor.

Manifestaţia de la Piaţa Universităţii a început în jurul orei 14,00, pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional, însă, spre seară, protestatarii au ocupat partea carosabilă, blocând circulaţia autovehiculelor. În jurul orei 18,00, mai mulţi protestatari s-au deplasat, în coloană, spre Palatul Cotroceni unde au fost întâmpinaţi de importante forţe de ordine, iar ulterior au revenit în Piaţa Universităţii. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, susţinea la acel moment că "sunt suficiente efective care sunt pregătite să intervină în cazul escaladării situaţiei", dar îşi manifesta speranţa să nu se ajungă la aşa ceva şi totul să fie paşnic.

Forţele de ordine au intervenit însă, în cursul serii, de mai multe ori pentru îndepărtarea de pe carosabil a protestatarilor. Aceştia s-au îmbrâncit de mai multe ori cu jandarmii, au aruncat către aceştia cu diverse obiecte. După câteva minute de acalmie, carosabilul de la Piaţa Universităţii a fost ocupat din nou de către protestatari, circulaţia fiind întreruptă. Jandarmii, echipaţi cu scuturi şi căşti, au folosit şi bastoanele din dotare împotriva manifestanţilor care au aruncat cu pietre, petarde şi pet-uri. În timpul confruntărilor, cinci jandarmi au necesitat îngrijiri medicale, dintre care trei au fost transferaţi la spital.

Totodată, până la orele 23,00, un număr de 20 de persoane din rândul manifestanţilor au avut nevoie de asistenţă medicală. De asemenea, 29 de persoane au fost scoase din zona manifestaţiei de la Piaţa Universităţii,  deoarece aceştia au agresat forţele de ordine şi au aruncat cu pietre, fumigene şi cărămizi.

Manifestaţii de protest au avut loc, sâmbătă, la Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Galaţi, Slobozia, Drobeta Turnu Severin, Ploieşti, Craiova, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Timişoara, Deva, Braşov.

Sursa:agerpres.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro