Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 12:37:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O româncă agresată de un poliţist şi-a găsit dreptatea la CEDO


8 mai 2015

O femeie din România s-a luptat timp de 14 ani ani pentru a i se face dreptate. Până la urmă, ea a avut câştig de cauză la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), relatează adevarul.ro.

Incidentul s-a produs în ianuarie 2001 în gara din Predeal. La acea dată, ea a ajuns la Predeal împreună cu iubitul ei. În gară, bărbatul a avut o ceartă cu un taximetrist, iar poliţia a intervenit. Tânăra a vrut să îşi apere iubitul, iar în acel moment agentul de poliţie a lovit-o. Fata s-a ales cu traumatism cranian şi cu mai multe contuzii nazale.

În schimb, poliţistul a susţinut altă variantă. El a spus că i-a dat fetei doar o palmă, după ce aceasta a sărit prima la bătaie.

Cercetările au durat până în anul 2002, iar poliţistul s-a ales cu amendă, dar aceasta a fost anulată. Doi ani mai târziu, poliţistul a fost avansat în grad şi a devenit agent şef principal.

După ce până în 2008 tânăra s-a luptat fără succes să-şi găsească dreptatea în ţară, ea s-a adresat Curţii Europene a Drepturilor Omului. Aceasta i-a dat dreptate şi a considerat că fata trebuie să primească 11.000 de euro despăgubiri, mai notează sursa citată.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi-a manifestat surpriza că un poliţist acuzat de purtare abuzivă nu numai că nu a fost sancţionat în vreun fel, ci a fost chiar promovat după câţiva ani de la incidentul reclamat, în timp ce investigaţiile penale erau încă în curs. Această situaţie este incompatibilă cu prevederile Convenţiei europene, a mai arătat CEDO.

Diana Olivia Hatneanu, avocatul fetei, a declarat că, prin această hotărâre, CEDO a atras încă o dată atenţia României că tratamentele degradante din partea agenţilor statului sunt interzise.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro